През изминалата седмица в Анталия, Турция се проведе шампионата на

...
През изминалата седмица в Анталия, Турция се проведе шампионата на
Коментари Харесай

Пловдивчанин втори в Европа по кикбокс

През миналата седмица в Анталия, Турция се организира шампионата на Европа по кикбокс за мъже, дами и ветерани. На шампионата взеха присъединяване 864 бойци от 39 страни.

TERES Gym & Fight Club, Пловдив бе показан от двама бойци Ивайло Панев и Марио Аржанов „ Кокала “.

В категорията на Ивайло бяха записани 14 индивида. Жребият дефинира на четвърт край Панев да се изправи против титулования Амин Гулиев от Азербайджан – повторен Световен първенец, троент Европейски, притежател на три международни купи и нееднократен държавен първенец на Азербайджан. Въпреки името и купите на съперника си Ивайло се хвърли мъжки в багра. Опита на съперника си сподели думата и той непрекъснато избягваше да се сбие с нашето момче. Дори във втория и третия рунд намерено бягаше по кръга, само че беше леко по акуратен в ударите си и завоюва мача с 1-2 удара преднина при обособените съдии. Именно Гулиев завоюва купата в тази категория като надигра всички останали противници по пътя си много по-убедително. За наше страдание двамата най-силни в категорията Ивайло Панев и Амин Гулиев се сблъскаха още първоначално и нашето момче остана отвън медалите.

 Марио Аржанов втори в Европа при мъжете! Панев на крачка от медалите

Втория наш ученик бе Марио Аржанов „ Кокала “ . Марио към момента не е навършил годините, с цел да играе при мъжете и се завърна от Световно състезание при юношите единствено преди няколко седмици. Но все пак без да се замисли реши да вземе присъединяване и на това състезание щом разбра, че има опция. В категорията на Марио до 54 кг жанр фул контакт имаше 6 индивида. На четвърт финала жребият отреди Аржанов да се изправи против представител на Азербайджан Угхур Алиев. Марио сподели класа и надигра съперника си безапелационно още от първия рунд, даже в края на третия съумя да го разтресе и единствено гонга го избави да не му броят нокдаун.

 Марио Победа 1/4 край

На полуфинала по чоп го очакваше украинеца Данило Стрилец. След доста оспорван мач, който безусловно вървеше точка за точка, мотивацията и желанието за победа на нашия войник оказа превес и в края на мача съумя да надделее с няколко точки и да се класира на финала за Европейското. В другия поток до финала доближи Адам Кондон – титулован войник от Ирландия – Вице-световен първенец от 2018 година, притежател на Световна купа от 2017, първенец на Irish Open 2020 и така нататък Въпреки купите на съперника си нашия войник излезна убеден и с готовност да извоюва успеха. През цялото време притискаше съперника си по въжетата, ирландеца не спря да върви обратно и да се пробва да се измъкне от офанзивите на Аржанов. За страдание съдиите избраха да дадат успеха с 2 точки разлика за ирландеца, по този начин той завоюва купата Европейски първенец, а Аржанов става вице-европейски първенец. Но сърцатата игра на юношата Марио, който макар годините си се пусна при мъжете и съумя да завоюва две победи, и един доста равносилен мач, завоюва сърцата на всички в залата, и за всички в клуба, които го гледахме на телефоните си. За нас той е нашия първенец!

 Марио Победа на 1/2 край

„ Благодаря на двамата бойци, за страстите които ни накараха да изпитаме през тази една седмица! Това, че изгубиха само от най-титулованите бойци в своите категории единствено ни стимулира да продължаваме с подготовката, с цел да може при идната среща да покажем, че сме по-добри! “ – разяснява Николай Драганов – старши треньор в клуба.

 Марио и Ивайло след успеха

Бихме желали да благодарим на всички, които ни поддържаха в това начинание! На първо място това са всички трениращи в клуба, които освен помогнаха в подготовката на Ивайло и Марио, само че и отделиха от персоналните си средства, с цел да може бойците ни да отидат на това състезание. Доказахме, че клуба е едно огромно семейство и се грижи за членовете си! Благодарим от сърце още един път на всеки отзовал се!

Благодарим и на треньорите, които подкрепиха в подготовката на нашите бойци! Освен старши треньора в клуба Николай Драганов, в възстановяване на боксовите умения се включи и треньора по бокс Йордан Горев. А в кондиционната подготовка на двамата, своя принос добави и Костадин Михайлов от WOW Gym. За възобновяване от тежките тренировки сме  признателни на спортния рехабилитатор Запрян Маджаров. Съединението прави силата! Благодарим ви от сърце сътрудници! Продължаваме напред, с цел да потвърдим на света, че Пловдив може да ражда международни първенци!

Следващото предизвикателство пред нашите бойци е единствено след две седмици в Сърбия на интернационалния шампионат Balkan Best Fighters . Продължаваме да трениране всеки ден, с цел да се надигнем по-силни пред идващия конкурент!

 Аржанов с Медала от ЕУ 2022
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР