През изминалата седмица регистрираната в РЗИ - Варна остра заразна

...
През изминалата седмица регистрираната в РЗИ - Варна остра заразна
Коментари Харесай

15 случая на варицела са регистрирани за седмица във Варна

През миналата седмица записаната в РЗИ - Варна остра заразна заболeваемост се движи в присъщите за сезона граници, оповестяват от инспекцията. Броят на записаните чревни инфекции е 27 случая против 44 от миналата седмица, показани от: 19 ентероколита, 3 колиентерита, 2 салмонелози и 3 вирусни хепатита.

От въздушно - капковите инфекции /без грип и ОРЗ/ са регистрирани 23 лица против 21 за миналата седмица, показани от: 15 случая на варицела и 8 случая на скарлатина. Броят на записаните остри респираторни болести (ОРЗ) е 171 случая против 195 от миналата седмица. Няма регистрирани случаи на болести от грип. Има регистрирани 39 случая на затруднения от остри респираторни болести – 22 бронхита и 17 пневмонии. В имунизационният кабинет през отчетния интервал са минали общо 58 лица. Проведени са 32 имунизации.

С ваксина срещу жълта тресчица са обхванати 2 лица. В кабинета за анонимно и гратис консултиране за СПИН (КАБКИС) са минали и изследвани 10 лица. Регистрирани са 9 случая на ухапани от кърлежи. Извършени са 44 епидемиологични изследвания на заболели с остри заразни заболявания (ОЗБ). /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР