През изминалата седмица Европейският парламент реши да даде зелена светлина

...
През изминалата седмица Европейският парламент реши да даде зелена светлина
Коментари Харесай

В Денят започва: Казусът Унгария - коментар на Емил Радев и Илхан Кючюк

През миналата седмица Европейският парламент реши да даде зелена светлина на процедура против Унгария, която може да приключи с лишаване на правото на глас на страната. Правителството на Виктор Орбан обмисля да оспори по правосъден път това решение. По тематиката за Унгария и бъдещето на Европейски Съюз в този момент ще приказваме с българските евродепутати Емил Радев от ГЕРБ в групата на Европейската национална партия и Илхан Кючюк от Движение за права и свободи, в политическото семейство на Алианса на либералите и демократите за Европа.

Емил Радев, евродепутат: При нас вота не беше на групата, имахме право на свободен избор, най-малко по този начин реши ЕНП. Но в деня, в който ръководителя на Европейска комисия - Юнкер съобщи, че Европа е на националните суверенитети и че дружно сме мощни, ние разединихме Европа и то по една доста значима тематика, каквато е миграцията.
По думите на Радев от години няма единна европейска позиция за справяне с незаконната миграция и с бежанците. Трябва единно европейско решение за този голям за Европейски Съюз проблем, безапелационен е Радев.
Емил Радев, евродепутат: Трябва да намерим обща европейска политика, а не по този метод - като лишаваме една страна от правото на глас по подобен ажен проблем какъвто е миграцията, няма да успеем да обединим европа "
" По този метод вършим Орбан икона за крайните националисти и крайната десница ", счита той.

Аз съм изрично срещу бежанския развой и миграционните придвижвания в Европейски Съюз, те не са единствено в Европейски Съюз, да бъдат представяни като универсално чучело. Далеч по-многопластови са проблемите в Унгария, изясни от своя страна евродепуттът Илхан Кючюк. " Това не е против унгарския народ, а против едно държавно управление, което се управлява от Виктор Орбан ", изясни той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР