През изминалата седмица електроразпределителната мрежа на ЕРП Север, захранваща с

...
През изминалата седмица електроразпределителната мрежа на ЕРП Север, захранваща с
Коментари Харесай

Вандалски прояви за пореден път оставиха без електрозахранване жителите на русенското село Николово


През миналата седмица електроразпределителната мрежа на ЕРП Север, захранваща с ток русенското село Николово, стана обект на вандалски прояви. Злонамерените действия провокираха неколкократни изключвания по въздушната електропроводна линия Николово. Служители на електроразпределителното сдружение направиха обход и оглед на оборудванията. Констатирани бяха следи от пукотевица по дирек от електропровода – счупени изолатори и голям брой дупки по бетонния дънер на оборудването.

Подобни вандалски действия в същия регион бяха открити и през октомври 2018 година, когато още веднъж след пукотевица по дирек, благосъстоятелност на ЕРП Север, бяха счупени всички детайли от веригите на оборудването. Като последица жителите на Николово бяха лишени от електрозахранване в продължение на няколко часа. След незабавната замяна на развалените детайли на стълба още на същия ден електроснабдяването в селото беше възобновено.

За тези похищения по електроразпределителните уреди в село Николово ЕРП Север е подало тъжби в прокуратурата. В предишното сдружението е давало публичност и на други сходни прояви на непочтеност в този регион на Русе, в това число обири на детайли от електроразпределителната мрежа, в резултат на което компанията понася вреди, а добросъвестните поданици на обитаемото място търпят неудобствата от спиранията на тока.

Близко разположените до град Русе обитаеми места са едни от най-бързо разрастващите се в региона. По тази причина ЕРП Север влага в възобновяване и повишение потенциала на обслужващите уреди в региона за обезпечаване на качествено електроснабдяване. Като мярка в тази тенденция в края на 2018 година сдружението построи основна станция Изток на стойност 400 000 лв., електрозахранваща Николово, Сандрово, Мартен, Сливо поле и част от промишлената зона на града.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР