През изминалата седмица една от темите, които вълнуваха технологичните среди,

...
През изминалата седмица една от темите, които вълнуваха технологичните среди,
Коментари Харесай

Apple, iPhone и защо компанията не иска да сменяме батерията на смартфона в нелицензирани сервизи

През миналата седмица една от тематиките, които вълнуваха софтуерните среди, бе нежеланието на Apple да разреши на притежателите на iPhone да сменят батериите в телефоните си в неоторизирани сервизи.

Както знаем, батериите в iPhone са главен мотив за покупка на нов телефон, защото при ъпгрейдване на операционната система старите акумулатори стартират да се изтощават много по-бързо.

Тази седмица стана ясно, че всички миналогодишни iPhone модели разполагат с вграден програмен продукт, който засича дали телефонът е с истинска батерия и дали тя е била конфигурирана от чиновници на Apple.

При отчитането на непозната интервенция, Battery Health приложението в iOS отхвърля да дава данни за положението на батерията и посочва, че батерията не е истинска.

Колегите от iFixit откриха, че даже при съществуването на безусловно истинска батерия телефонът продължава да не я разпознава, в случай че тя не е конфигурирана в някои от формалните сервизни центрове на Apple.

Мнозина показаха възмущение против това ограничаване, защото в последна сметка всеки би трябвало да има свободата да прави каквото си пожелае с телефона и съставените елементи в него.

От Apple побързаха да обяснят, че това е тип отбрана, която цели да защищити притежателите на iPhone от дефектни акумулатори, които биха могли да се самозапалят, да гръмнат и така нататък

Очаква се всички тазгодишни модели на компанията да разполагат със същата отбрана.

Истината обаче е, че известието за дефектната батерия, което се появява в Battery Health, по никакъв метод не афектира работата на новоинсталираната батерия, даже тя да не е истинска, споделят от iFixit. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР