През изминалата седмица два от най-големите инвеститори в Apple публикуваха

...
През изминалата седмица два от най-големите инвеститори в Apple публикуваха
Коментари Харесай

Apple: децата са опасно пристрастени към смартфоните

През миналата седмица два от най-големите вложители в Apple разгласиха изказване, в което изричат терзанията си от равнището на пристрастяване към смарт телефони измежду децата. Те настояват, че сме едвам при започване на тази наклонност, а резултатите към този момент са повече от плашещи.

Инвеститорите акцентират, че децата нямат способността сами да контролират времето, прекарвано със смарт телефона си, а Apple не прави задоволително, с цел да имплементира сходни ограничения.

Резултатите от пристрастяването имат разнообразни измерения, като " най-безобидните " резултати от него са занижена дарба за централизация и несъразмерна заплеснатост в учебно заведение. Изявлението обаче цитира и изследвания, които потвърждават, че използването на смарт телефони измежду младежите води до психически проблеми, меланхолия и даже самоубийства.

 Снимка 327396

Инвеститорите оферират Apple да сътвори механизми, с които да насочи използването на смарт телефони от младежи в най-вече просветителна посока и да лимитира допустимо най-вече достъпа им до тях.

Според данните, които излагат, използването на смарт телефон от деца може да се смята за здравословно, в случай че не надвишава повече от един до два часа дневно. Към момента обаче статистиката сочи, че хлапетата употребяват смарт телефона си приблизително сред пет и седем часа всеки ден.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР