През изминалата година на територията на Област Пловдив са станали

...
През изминалата година на територията на Област Пловдив са станали
Коментари Харесай

Каскадьорите на Пловдив за 2022г. – млади, неопитни, пияни… и един Култард

През миналата година на територията на Област Пловдив са станали 719 произшествия. При тях, тежко потърпевшите са 179 души. За жал през последните 12 месеца животите си изгубиха 38 души. 
Прочетете още
Според информация на ОД Министерство на вътрешните работи, най-честите аргументи за настъпване на ПТП-та са висока скорост и лишаване на преимущество. Не е дребен процентът и на пияните водачи, седнали зад кормилото след приложимост на алкохол.

В идващите редове, TrafficNews  ще ви показа едни от най-зрелищните произшествия в Пловдив през миналата 2022 година. Тук ще обърнем внимание по-скоро на неуместните аргументи довели до ПТП-тата и безотговорността на водачите зад кормилото.

Коли по таван, разрушени мантинели, градинки и спирки на градския превоз, са единствено част от вредите, на зрелищните произшествия през последните 365 дни.

В тази компилация от скорост, младост, неумелост и приложимост на алкохол, водачите отговорни за случаите се разминаха с леки или без пострадвания.

Първият случай се случи точно на Коледа 2021 година и като по знамение се размина без потърпевши. Шофьорът се оказа 23 – годишен пловдивчанин, който се вряза в шоурум на сузики на бул. „ Александър Стамболийски ”.

След зрелищната каскада, той успя да избяга от мястото на злополуката, само че 20 часа по-късно беше открит и арестуван от органите на реда.

Следващият случай аргументи 22-годишен юноша с едногодишен стаж зад кормилото, който карал мощен джип БМВ с над 100 км/ч. и се блъсна в различен автомобил. Инцидентът стана на 14 март вечерта на кръстовището сред бул. „ Пещерско шосе ” и бул. „ Копривщица ”.  За страдание при злополуката пострадаха 4-ма души.

Друг 19-годишнен водач, аргументи меле с две коли на бул. " Княгиня Мария Луиза " на 31 март. Инцидентът още веднъж стана в късните часове на деня, а младежът е карал мощно " Ауди " с гневна скорост.

Шофьорът блъска откъм гърба лек автомобил „ Хюндай ”, а след това се ударя и  в попътно движещ се „ Опел ” в прилежащата лента.  От силата на удара " Опелът " изхвърча в насрещното, където се завърта по таван. Аудито пък се врязва в мантинелите и отива в насрещното, където блъска прът и се качва на тротоара. Инцидентът като по знамение още веднъж се размина без жертви.

При неразрешена маневра джип лиши преимуществото на мотоциклетист на 3 май в Смирненски и провокира злополука, при която пострада почтеният лидер.

Джипът  с благоевградска регистрация, правейки неразрешен ляв завой на бул. „ Пещерско шосе ” в посока центъра се блъсна с движещия се по правила мотоциклетист. Мотоциклетистът бе откаран в болница със строшен крайник. 

Друго зрелищно ПТП се случи на бул. „ Христо Ботев ” в следобедните часове на 8 юни.

При него, сребрист джип БМВ, който се е движил в посока Центъра мина през разграничителната ограда и се озова от другата страна на булеварда. След като мина и през насрещното платно се заби в осветителен дирек, без да успее да се блъсне в нито един различен автомобил.

Според информация на Министерство на вътрешните работи водачът е изгубил надзор над автомобила тъй като му е прилошало, само че е отказал да бъде преглеждан.

На 13 август играч от пловдивския квартал " Столипиново " се заби в спирка на бул. „ България ”. Бялото БМВ се е движило с поне 140 км./ч, при което другата кола прави ляв завой и БМВ-то се удря в нея. По разкази на очевидци, младежът който е управлявал БМВ-то се е сменил с различен лидер след случая.

На 24 август на ул. „ Райна Княгиня “ в Кършияка, 67-годишен водач на лек автомобил „ Лексус “, заради несъобразена скорост, блъсна велосипедист, за малко не отнесе майка с дете и в следствие се заби в градинка наоколо до заведение, цялостно с хора.

От описа на водача стана ясно, че той се опитал да избегне волосипедиста, само че не помни по какъв начин тъкмо се е случил случая, а негови близки трърдят, че е объркал педалите и вместо спирачката е натиснал газта.

Фолксваген, прелетя кръговото кръстовище при Водната палата и се заби в билборд на метри от подлеза за пешеходци. Инцидентът стана на 4 септември, а автомобилът остана там съвсем два дни, преди да бъде изместен. Оказа се че, водачът е бил солидно. По информация на  TrafficNews  алкохолната проба на лидера е отчела над 1,5 промила алкохол в кръвта и затова номерата на колата са били свалени.

Последният играч завладял улиците на Пловдив през 2022г. в действителност е подобен и е прочут с това по целия свят. Пилотът от Формула 1 посети градът под тепетата, с цел да снима филм на Ред Бул.

В него легендата във Формула 1 прави неповторима реклама на Пловдив, шофирайки автомобила на „ Ред Бул ” из емблематични места под тепетата и улиците на града и. Шотландският водач беше на посещаване в Пловдив в разгара на лятото и разходи мощния си болид по бул. " Руски ", " Гладстон ", калдаръмените улички на Стария град, пистата на стадион " Пловдив " и сред алеите на Гребната база. 

14 хиляди индивида усетиха мощта на болида от близко по време на Red Bull Showrun Plovdiv, а видеото демонстрира по какъв начин наподобява градът през очите на Дейвид Култард.

Снимките на кино лентата " Пътуване до Пловдив “ с спечелилия в 13 старта на Формула 1 продължиха два дни, а стотици фенове на високите скорости съпровождаха водача при снимането на всеки кадър.

Шоуто приключи с величествен пърформънс на Гребния канал и празненство в емблематичния  , където всеки можеше да си направи фотография с болида.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР