През изминалата година европеизмът като идеология вече придоби завършен вид:

...
През изминалата година европеизмът като идеология вече придоби завършен вид:
Коментари Харесай

Експерти наредиха Грета Тунберг до Кончита Вурст като символ на извратения европеизъм

" През миналата година европеизмът като идеология към този момент закупи приключен тип: към мултикултурализма, към съсредоточаването върху малцинствени групи, включително на полови извратеняци, се добави към този момент и несъразмерната угриженост за климата и запазване на природата. Ако до предходната година можехме да характеризираме европейската идеология с един единствен облик – този на Кончита Вурст, в този момент към този момент облиците станаха два, като вторият е на Грета Тунберг ".
Това съобщи доцент доктор Георги Чанков, учител в УНСС разяснявайки така наречен зелена договорка, препоръчана от ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. По думите му това е " поръчка за ритуално самоубийство на Европейски Съюз ". Чанков показа, че не може да си отговори на въпроса " дали този документ е писан от простаци или е предопределен за простаци, или пък има и трета най-лоша опция – документът да е писан от Грета Тунберг и да е предопределен за четене също от Грета Тунберг ".
Зад видимо благородната цел стои цялостна липса на стопански разбори, цялостна липса на знания по химия, по биология, по енергетика и така нататък, уточни доцентът. " Европейски Съюз си слага благородната цел да избави света, макар неговото предпочитание и с благородната цел да се изолира в един зелен прелестен остров, който предлага високо качество на живот ", интерпретира предлагания зелен план Чанков и предизвести, че ще пострада освен Европейски Съюз.
България ще бъде мощно наранена, сигнализира той. " Цената, която ще би трябвало да платим, е съизмерима със загубите, които понесохме при отхвърли от половин атомна централа и отхвърли от " Южен поток ", означи той. " Става въпрос за невъзможна за реализиране цел, която е толкоз порочна, както безславно отминалата Лисабонската тактика, съгласно която в 2010 година Европейски Съюз трябваше да бъде най-конкурентоспособната стопанска система в света ", добави доцент Чанков.
Европейски Съюз не може да се изолира, той е енергийно подвластен и зелената договорка с технологиите, които предлага, не може да обезпечи енергийна самостоятелност, само че сигурно тази договорка ще отслаби конкурентоспособността на Европейски Съюз на международния пазар, предизвести Чанков и означи, че Европейски Съюз не има никакъв софтуерен монопол, не създава нищо, което останалите не са в положение да произведат. " Няма какво Европейски Съюз да предложи на останалия свят, изключително, в случай че си наложи непринудено зелени ограничавания пред стопанската система, в случай че увеличи индустриалните си разноски в употребява на някакви нелепи начини за набиране на сила ", безапелационен е Чанков. Той е уверен, че тази цел " както е невъзможна за реализиране, по този начин ще бъде публично сложена на България и ще аргументи огромни вреди на Европейски Съюз като цяло и изключително на България ".
Чанков изрази неразбиране и от хората, изпитващи стилния позор от хвърчене: " Как човечеството стартира да се срами от най-големите си достижения? Откакто човек съществува той мечтае да лети в небето! ".
Тази година следва жестока война за парите в бюджета на Европейски Съюз, означи още доцент Чанков. " Очевидно парите няма да са толкоз доста, както в предходни интервали и около тази зелена договорка ще бъдат наложени спомагателни ограничавания ", уточни той. Според него Брюксел би трябвало да реши доста комплицирана задача, изключително във връзка с Източна Европа – " по какъв начин по едно и също време да предложи по-малко пари и да получи повече послушание ". Според Чанков " желанието на Брюксел да даде по-малко пари и да получи повече смирение ще срещне безрезервна поддръжка в една единствена страна от Европейски Съюз и Източна Европа – това ще бъде България ". Ето и обяснението на доцента - " имаме доста малко политици с потенциал да мислят по тези световни въпроси, а тези, които имат мнение по тях се опасяват ".
Проблемът на България
" Ние постоянно сме послушни, постоянно сме правилни, правилни, честни и съвсем постоянно - в прорез с нашите национални ползи ", разяснява проф. Нина Дюлгерова и изрази вяра в настъпващата 2020 година, която е високосна, наклонността да се промени. Иначе, като историк и откривател, тя е уверена, че „ ще продължим да бъдем в стабилно постоянна неустойчивост “.
" Полша съумя да си извоюва да не й се пипат въглищните производства. Ние имаме " Мариците – 1, 2 и 3 " и 10 000 души работещи там. Ако продължаваме да бъдем послушни в енергийната сфера, негативите ще бъдат за българския народ. Иска се политическа отбрана на виталните и национални ползи на този народ ", съобщи още Дюлгерова.
Според преценката на политическия анализатор Мирослав Попов " България не стои. България виси ". Точно по тази причина, когато обявихме Западните Балкани за фокус на нашия и общоевропейския интерес– видяхме какво стана след по-малко от година – Западните Балкани се оказаха напълно друг проблем от говореното в НДК, означи той. " Не единствено Франция се отнася с запаси към участието на Македония и Албания, а сме говорили друго; Холандия мисли другояче, … излизат шокиращи неща за Босна и Херцеговина от гл. т. на радикалния ислям там…, т.е. овладели сме европейското изкуство да се празнодумства по значими въпроси и това е доста ужасно и за  България, и за Европа ", заключи той.
Попов също изрази неразбиране от Зеления пакт – " Искаме да се запази природата, само че с цената на хората ли? ", попита той и означи, че войната против атомната енергетика за България тече 30 години, че продължава войната за газопроводите, както че унищожаването на енергийната основа на едно общество допуска заличаване на обществото.
" Всички сме бранители на екологичната идея, само че става въпрос за корист с екологичната идея, която не е български артикул. Това е ултраглобалистки план, който основава нова структура за надзор върху света посредством екологичните въпроси ", разяснява още Попов.
" Грета е една млада нещастница. Практическите последствия от 10% от това, което Грета анонсира, ще бъдат чудовищни за света. Чумните епидемии от Средновековието са нищо. И за всичко това в нашия свободен свят – свободен в информативен порядък, не се позволява да се приказва ", добави още Попов.
Той посочи, че социално-икономическото развиване има обединен темперамент и че не можеш да спреш основни системи от действието на света, да вземем за пример енергийни и той да остане същия. " Представете си да измъкнат на човек една - две системи от тялото му и какво ще остане от него – назовава се мъртвец ", уточни за съпоставяне Попов и добави по адрес на радетелите за зеления пакт: " Тези хора са подготвени ето по този начин да пожертват човечеството ". Според него не тъй като са неприятни хора или злобни. " Намерили са доста подъл метод за добиване на пари. Това е световен екологичен рекет, което анонсира Грета ", уверен е Попов.
Близкото бъдеще
" В 2020-та може да има ремонт на кабинета и някой различен министър да изхвърчи и да бъде заменен с човек ", счита проф. Дюлгерова. Колкото и индикации да има за засилваща се консолидация против ГЕРБ и премиера, тя не е сигурна, че нещата ще доведат до предварителни избори.
" Ще има постоянна неустойчивост, само че това, което би трябвало да се направи от ръководещите съдружни сътрудници, е малко по малко да стартират да почистват коридорите на властта от некомпетентни, некадърни, нападателни, които нямат професионалната подготовка, само че имат доста високата поръчкова взаимозависимост ", добави Дюлгерова. Тя не пропусна да напомни и декларираното от премиера предходната година, че ще работи за повишение на виталния стандарт на популацията и добави: " Дай Боже да се случи ".
Дюлгерова е безапелационна: " В 2020-та както в  България, така и в Европейски Съюз, от ден на ден и повече се усилва пропастта сред положителните планове в политически изявления и действителността ".
" 2021-ва предстоят парламентарни и президентски избори, само че до тогава ГЕРБ с съдружния си сътрудник има тежката задача да актуализира професионализма както на национално, по този начин и на локално равнище ", безапелационна е проф. Дюлгерова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР