През изминалата финансова година компанията dm България отчете рекорден оборот

...
През изминалата финансова година компанията dm България отчете рекорден оборот
Коментари Харесай

dm България отчете рекорден оборот

През миналата финансова година компанията dm България регистрира рекорден оборот от над 132 млн. лева, което е растеж от 19% по отношение на предходния регистриран интервал. Закупени са над 30 млн. продукта от веригата, или с 5 млн. повече спрямо предходната година. За последната година компанията е вложила у нас 4,5 млн. лева, които бяха осъществени за разширение и модернизиране на филиалната мрежа, за разкриване на нови обекти и за образование на чиновници. Тези резултати бяха показани от управлението на dm България на публично събитие през днешния ден, съобщи кореспондент на "БАНКЕРЪ ".

Компанията влага своите чиновници и осъществя дълготрайна стратегия за повишение на квалификацията им. Група чиновници ще бъдат изпратени на образование в Австрия, където ще преминат курс по биология, ботаника, биохимия, просвета за храненето. Друг акцент в набирането на квалифицирани фрагменти е партньорството с Професионалната гимназия по екология и биотехнологии в София където се образоват дрогеристи по австрийска стратегия.

От компанията оповестиха, че dm България ще открие 8 нови магазина в разнообразни градове в страната до края на 2019 година Приоритет остават огромните градове - София, Пловдив, Варна и Бургас, само че това не значи, че експанзията няма да доближи и по-малките обитаеми места. На 11 октомври бе открит 74-тият филиал на dm България в Пловдив, което я прави най-голямата профилирана верига за търговия с дрогерийни артикули у нас. Броят на чиновниците й е близо 650.

Според резултатите от продажбите през последната година българката харчи приблизително 40% повечеза по-висок клас грим за обичаните си артикули от четирите съществени категории – спирали за мигли, грим и кремове за лице и червила, спрямо предходната година.

Водещата група за търговия с дрогерийни артикули в Германия и Централна и Източна Европа (ЦИЕ) - dm отбелязва доходи в размер на 10,7 милиарда евро, или 4,3% растеж на годишна база. Подгрупата Австрия и ЦИЕ, в която попада и България, регистрира растеж на оборота от 8% до 2,6 милиарда евро. Общо магазините на концерна dm са 3566, а чиновниците близо 62 000 души.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР