През изминалата 2018г. най-високата превишена скорост, отчетена в населено място

...
През изминалата 2018г. най-високата превишена скорост, отчетена в населено място
Коментари Харесай

Шофьор е преминал с над 200 км/ч през кюстендилско село

През миналата 2018г. най-високата превишена скорост, регистрирана в обитаемо място със стационарна камера, е 203 км/ч в с. Багренци , съобщи старши комисар Светослав Кирилов. Той е отговорник по идната профилирана интервенция на ТИСПОЛ, която ще се организира при започване на месец април, на територията на цялата страна и във всички държави-членки на Европейския съюз.
Най-високата превишена скорост в обитаемо място, за тази година, до този миг, е още веднъж в с. Багренци, като нарушителят е минал със 120 км/ч. От 1-ви до 7-ми април 2019г. ще се организира поредна интервенция по линия на ТИСПОЛ - на територията на всички държави-членки на Европейски Съюз, която е ориентирана към определяне на водачи, ръководещи моторни транспортни средства с превишена скорост. Република България е поела уговорката да взе участие в самодейностите, като в границите на тази интервенция ще се организира и още една - 24-часова интервенция - за надзор на скоростта, която ще започва от 6:00 часа на 2-ри април и ще продължи до 6:00 часа на 3-ти април.
“В тази интервенция, ще се обезпечи 24 часов надзор на скоростта, като в нея ще бъдат натоварени всички механически средства с които разполага ОДМВР - Кюстендил - 4 мобилни системи за видео надзор на скоростта, 1 брой стационарна камера, която може да се разположи на две места и други, както и ще бъдат ангажирани огромен брой чиновници, които са упълномощени за работа по надзор на пътно-транспортното придвижване. “ - обясни старши-комисар Кирилов.
От осъществените разбори, на страните-членки на Европейски Съюз и на територията на Република България, се откри, че превишената скорост е една от главните аргументи, за възникването на тежките пътно-транспортни катастрофи, които довеждат до огромен брой починали, ранени и убити. Целта е с тази интервенция да се усъвършенства пътната безопастност и да се понижи пътно-транспортния травматизъм.
От началото на годината, до сегашния миг, на територията обслужвана от районно управление (на МВР) - Кюстендил, бранш Пътна полиция, са открити 3 550 броя водачи, ръководещи с превишена скорост, а за територията на цялата Областна дирекция са открити 5 250 броя водачи.
“Нарушители има от всякаква възраст - и по-млади и по-възрастни, може да се означи и че огромен брой от нарушаванията, които се откриват на територията на община Кюстендил, се правят и от водачи, които са поданици на други държави-членки. “ - добави Светослав Кирилов.
В 24-часовата интервенция, която ще се организира от 6:00 часа на 2-ри април до 6:00 часа на 3-ти април, са избрани 32 броя места за надзор. Ангажирани са 17 броя чиновници, които ще извършват отговорностите с посочените механически средства. Извършен е разбор по отношение на интензивността на придвижването, по часове централизация на ПТП-та и с тези критерии са съобразени точките за надзор на територията на ОДМВР - Кюстендил.
В рамките на профилирана интервенция, с изключение на за скорост, чиновниците, които ще упражняват надзор на пътното придвижване, ще наблюдават и за всички оставали нарушавания по Закона за придвижване по пътищата - техническа редовност, неправоспособни жители и други, съобщи сътрудник от града, за Actualno.com
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР