През изминалата 2018 година броят на регистрираните в страната патенти

...
През изминалата 2018 година броят на регистрираните в страната патенти
Коментари Харесай

До 2018 г. в Китай са били регистрирани 1,6 млн. патента

През миналата 2018 година броят на записаните в страната патенти е достигнал 1,6 милиона, което съставлява нарастване с 20% на годишна база. „ И през актуалната година Китай ще продължи да усъвършенства законодателството в региона на отбраната на интелектуалната благосъстоятелност, като в това време уголемява интернационалното съдействие ", съобщи шефът на Държавното ръководство за интелектуална благосъстоятелност Шън Чан`ю на провелото се при започване на януари годишно заседание на ръководената от него институция, осведоми bulgarian.cri.cn.

По думите му, през 2018 година комплексната мощност на локалния бранш, обвързван с интелектуалната благосъстоятелност, се е повишила. „ В континенталната част на страната на всеки 10 000 души се падат приблизително по 11,5 патента. През предходната година, Китай е приел 55 000 заявки за патентоване, според Договора за патентно коопериране, което съставлява нарастване с 9% спрямо миналата година ", посочи той.

Шън Чан`ю бе безапелационен, че през 2019 година Китай ще продължи да усъвършенства законодателството, обвързвано със отбрана на интелектуалната благосъстоятелност. Предвижда се да продължи работата за по-нататъшно рационализиране на системата и механизмите за отбрана на интелектуалната благосъстоятелност. Ще се работи също за основаването на държавен Център за отбрана на интелектуалната благосъстоятелност, при чието действие ще бъдат регистрирани най-хубавите международни практики

„ Ще осъществяваме резултатите от извършената среща за интелектуалната благосъстоятелност на страните от самодейността „ Един пояс, веднъж ". Ще продължим да се придържаме към интернационалната система за регистрация на търговски марки и да си сътрудничим с другите страни и организации, Китай ще подпише и меморандум със Световната организация за интелектуалната благосъстоятелност за поощряване на софтуерните нововъведения ", сподели той.

Шън Чан`ю съобщи също, че Китай ще продължи с въвеждането на по-отворени и по-ефикасни правила за отбрана на интелектуалната благосъстоятелност, ще поддържа изрично мултилатерализма и ще поддържа ролята на Световната организация за интелектуалната благосъстоятелност като платформа за разработване на правила в сферата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР