През изминалата 2017-та година Република Македония бе изправена пред сериозни

...
През изминалата 2017-та година Република Македония бе изправена пред сериозни
Коментари Харесай

Македонско разузнаване: Медийни и политически структури разпространяват антизападна пропаганда

През миналата 2017-та година Република Македония бе изправена пред съществени хибридни закани в няколко основни моменти за страната. Това стана при промяната на властта и при построяването на връзките със съседите. Това се споделя в годишния отчет на Агенцията по разузнаване (АР) на Република Македония. Това е първият сходен обществен документ на организацията от нейното основаване .
Части от този отчет бяха показани пред Парламентарната комисия за надзор над Агенция по сигурност и контраразузнаване, съобщи БГНЕС.
" Сред целите на разследващата организация бяха " разкриването и локазирането на деструктивното въздействие на външни сили, които посредством медийни и политически структури в Република Македония и района, се пробват да въздействат върху мнението на жителите изграждайки антизападни (срещу Европейски Съюз и НАТО - бел. ред.) позиции ", се споделя в отчета.
Агенцията е обърнала особено въздействие и на проблемите, свързани с незаконната миграция, религиозния екстремизъм, интернационалния тероризъм, транснационалната престъпност, както и върху проблемите свързани с икономическите ползи и тези от региона на сигурността.
АР е издала 10 969 документа с гриф " държавна загадка ", 9588 като " секретно " и 1208 за " вътрешно прилагане ". Системата за класифицирана информация е според разпоредбите на Европейски Съюз и НАТО. АР поддържа партньорски връзки с 46 служби по света. Бюджетът на АР през 2017 е бил 220 млн. денари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР