През историята на човечеството е имало случаи, когато в средата

...
През историята на човечеството е имало случаи, когато в средата
Коментари Харесай

Денят става нощ: Три случая в историята, когато пълен мрак пада посред бял ден

През историята на човечеството е имало случаи, когато в средата на деня ненадейно настава мрачевина. За момент пада нощ по незнайни аргументи. Един от такива известни случаи е от 1780 година

На 19 май 1780 година е напълно елементарен ден за жителите на Нова Англия (САЩ) приключва с обстоятелството, само че в 10 ч. всички хора са принудени да се приберат и да чакат идната заран.

След това слънцето почнало постепенно да избледнява, скоро от него не останало съвсем нищо. Животните се държали по този начин, като че ли е почнала нощта: всички отишли да спят.

Тъмният воал обгръща Портланд, Мейн. Тогава нямало средства за връзка, тъй че никой не можел да научи каква е обстановката в други райони. Тъмнината траяла 14 часа.

Разпространеното пояснение за аномалията е атмосферно събитие заради гъста мъгла, облачна завивка и пушек от горски пожари.

Подобно нещо се е случило на 16 май 1808 година в Бископсбург (САЩ), както и на 20 юли 2018 година в Якутия. Във втория случай почнало да тъмнее в 11:00 часа.

Било задоволително мрачно, само че цялостна мрачевина не се е следила. Длъжностните лица упрекват горските пожари за всичко. Важно е да се означи, че аномалията била съпроводена от всеобща гибел на птици.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР