През горещите летни дни всички търсим варианти как да се

...
През горещите летни дни всички търсим варианти как да се
Коментари Харесай

Най-вкусният начин да се разхладим през лятото

През горещите летни дни всички търсим разновидности по какъв начин да се разхладим и освежим. Е, още веднъж на всички е ясно, че морските талази са един от най-хубавите. А другите?

Можем да си създадем домакински леден чай. И напълно няма да сбъркаме.

Можем да седнем на пода, да сложим купа с лед пред вентилатора, да вървим с мокра тениска... Но може да потърсим и по-вкусен метод.
 Как да се разхладим в горещините? (ВИДЕО)
Как да се разхладим в горещините? (ВИДЕО)

ТОП 5 метода

Крадем концепция от горещата Сицилия. Защото кой по-добре от сицилианците може да знае отговора? И тъй като желаеме нещо разхлаждащо, дано е гранита.

Тази безгрешна примес е освежаваща, сладка, ледена, богата на аромати и по целия свят е известна като сицилианска гранита. У нас се подвизава и под името скрежина.

Но с цел да я усетим същински, не би трябвало да бързаме, би трябвало да се настаним комфортно и постепенно да я унищожаваме, до момента в който зяпаме в пространството. Все отново опитваме нещо остаряло и събрало в себе си кулинарните обичаи и на араби, и на сицилианци.

View this post on Instagram
on Jul 25, 2020 at 9:31am PDT

Най-общо казано, гранита се прави от пресни плодове, захар и вода, и доста наподобява на сорбето. Сместа се изстудява, до момента в който стартира да замръзва. След това се бърка и се стърже, тъй че да се получи зърнеста текстура - като огромни снежинки. Тук е и разликата със сорбето, гранитата има по-груба, по-кристална конструкция, за разлика от гладката конструкция на сорбето.

Освен с пресни плодове, може да се направи с кафе, шамфъстък или бадеми. И постоянно се сервира в дребна чашка, тъй като се топи бързо. Много постоянно, в случай че сме в Сицилия, ще ни я поднесат със сладко хлебче – бриош.

View this post on Instagram
on Jun 30, 2020 at 11:07am PDT

Според Visit Sicily, някои от най-популярните аромати за сицилианска гранита са лимон, бадем, шамфъстък, кафе, шоколад, ягода и праскова. Ние бихме предложили и ментата, поради извънредно освежаващия ѝ усет, както и динята - абсолютният летен любимец.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР