През годините за човек е по-трудно не само да се

...
През годините за човек е по-трудно не само да се
Коментари Харесай

Има си причини за неприятната старческа миризма, но има начин да се справите ефективно с проблема

През годините за човек е по-трудно освен да се оправя с ежедневните отговорности, само че и да следи личното си тяло. Започва да действа по-зле: старите рани се утежняват, ставите се изтриват, метаболизмът се забавя.
В допълнение към образните промени, стареенето на тялото се вижда и със специфичната миризма, която може да не бъде усетена от самия човек, само че е неприятна за другите. И в случай че, с постоянна хигиена, телесната миризма на човек е слаба, кисело-сладка, тогава един неподдържащ добра хигиена дъртак може да мирише много по-зле.
Неприятна миризма на тялото
Старческата миризма нормално се появява при хора на възраст 70-75 години и нараства с възрастта.

Една от аргументите, заради която се появява, според японски учени е ​​химичното вещество 2-ноненал, чиято централизация при възрастните хора се усилва най-малко 3 пъти. 2-ноненалът е артикул на разграждане на ненаситени мастни киселини в кожата и е невероятно да се повлияе на този натурален развой.
При по-възрастните хора зависи и от чистотата на тялото и облеклата, защото се получава неприятна смесена миризма на пот и други тайни на тялото. Освен това, в преклонна възраст проблемите на стомашно-чревния тракт се утежняват, прогресират болести на зъбите и венците, което единствено ускорява неприятния резултат.
Когато тази миризма стане прекомерно забележима, става невероятно да останем покрай съответния човек.

КАК ДА съдебна експертиза СПРАВИМ С НЕПРИЯТНАТА МИРИЗМА

Почистване на дома
Неутрализирайте нежеланата миризма посредством постоянно мокро разчистване с дезодориращи субстанции. Въпреки че такава мярка оказва помощ единствено за известно време, надали е допустимо някой да почиства всеки ден. Все отново, седмично разчистване би трябвало да се направи.
Неутрализатор на миризмата
Можете да употребявате и домашни дезодоранти, както и артикули за миене на подове или съдове, ароматни масла и даже лимонен сок. Възможно е да се придаде на къщата приятна миризма, като се употребяват сух пелин, листа женшен или евкалиптови листове.

Пране
Редовното миене на облеклата ще ви избави от непрекъсната неприятна миризма. Но при потребление на ароматни детергенти би трябвало да се вземат поради вероятните противопоказания (алергии, астма). В допълнение, по-възрастните хора могат да сбъркат мръсните дрехи с чисти заради нехайство или заплеснатост. Трябва да следите за това.
В преклонна възраст е мъчно човек да е деен, тъй като на 70-годишна възраст тялото се износва. Затова на възрастните мъже е мъчно да извършват даже обикновени хигиенични процедури. Поради това им е мъчно както физически, по този начин и морално. Следователно всяка помощ би трябвало да е вярна, без да визира суетата на индивида.

Забележки и хокания са изцяло неправилни. Само в случай че изпитваме това на личен тил и сме в преклонна възраст, ще може да разберем и почувстваме какъв брой е мъчно. По-добре е да се уверите, че вашият непосредствен възрастен човек постоянно разполага с нужните хигиенични артикули.

Важно е да се означи, че къпането в преклонна възраст постоянно се трансформира в мъчение заради суха кожа. Затова би трябвало да се употребявате течен сапун и по-добър pH-неутрален крем за душ. Според лекарите старите хора би трябвало да се мият на всеки 2-3 дни. Трябва да се съблюдава и постоянна промяна на спалното долни дрехи.

В жилището на възрастен човек са нужни източници на прелестен мирис: букет от цветя, ароматизирани свещи. Те освен ще скрият неприятна миризма, само че и ще дадат приятни страсти. По-добре е да купувате ароматизатори за въздух с мирис на билки, дървета, чай или цитруси. Тогава миризмата на напреднала възраст на тялото ще бъде съвсем неуловима.
Инфо: Zdrave.to

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР