През годините, вероятно без да го осъзнавате, сте възприели някакви

...
През годините, вероятно без да го осъзнавате, сте възприели някакви
Коментари Харесай

6 извинения, от които трябва да се отървете още сега

През годините, евентуално без да го осъзнавате, сте възприели някакви вярвания, които ви лимитират, които тихичко саботират напъните ви за персонално развиване. Ако започнете да обръщате по-голямо внимание на вътрешния си глас тези вярвания елементарно ще се разкрият под формата на извинения, написа " Мениджър Нюз ".
Ако би трябвало да сме почтени, когато човек същински желае нещо, ще откри метод да го реализира. Ако не, ще си откри извинение… и след това ще живее с това извинения всеки ден от живота си, написа блогърът Марк за marcandangel.com

Именно това прави толкоз хора по света нещастни. Всъщност всеки един от нас без изключение си намира извинения. Въпросът е да следим себе си, да внимаваме за извиненията, които сами си измисляме и трансформираме в ограничавания, преди да са се трансформирали в нещо, за което надълбоко да съжаляваме.

Можете да приемете този текст, като позвъняване за пробуждане.

Спрете да си измисляте извинения за какво не можете да се справите с нещо и започнете да се фокусирате върху всички аргументи за какво би трябвало да извършите тъй че обещано нещо да се случи.

Сега е моментът да започнете да вършиме промени, даже когато ви е доста по-лесно да си намерите опрощение.

Без повече мързелуване. Без повече бързи и повърхностни решения. Без повече баламосване на другите. Без повече “Това ще го свърша на следващия ден.” Без повече такива извинения:

1. “Твърде късно е.” – В реалност НЕ Е прекомерно късно да живееш живот, който да те накара да се чувстваш горделив. Няма възрастова граница, след която да не можете да обърнете посоката. Да седите и да бездействате, живеейки живот, от който сте нещастни е една огромна и трагична загуба. Честно казано в никакъв случай не е нито прекомерно рано, нито прекомерно късно да бъдете този, който имате капацитета да бъдете. Няма времеви ограничавания – можете да спрете или да започнете, когато си поискате. Можете да се измененията или да си останете същите. Можете да изкарате най-хубавото или най-лошото от обстановката. От вас си зависи да извършите най-хубавото. Правете неща, които ви плашат. Изживявайте страсти, които не сте изживявали. Прекарвайте време с хора, които са ви помогнали да се развиете. Живейте живот, с който ще се гордеете. И в случай че разберете, че не се справяте досега, имайте куража да извършите смяната.

2. “Все още не съм задоволително добър.” – Пълни нелепости! Дайте най-хубавото от себе си и не се опасявайте, че ще извършите някоя неточност. Ако вършиме неточности значи вършиме нови неща, пробвате нови неща, учите се, живеете, предизвиквате себе си, променяте се, и променяте света към по-добро. Не можем да реализираме нищо стойностно без да допуснем неточност. Няма значение защо съответно се отнася, в случай че чакате до момента в който нещата са се нагласили напълно и са ясни и точни, то тогава постоянно ще чакате. И запомнете грешките не са провали, това е методът, по който се учим и развиваме.

3. “Първо ми би трябвало утвърждение.” – Това, което е вярно за вас, може да е неверно за другите, и противоположното. Истината е, че светът не е подобен, какъвто е, а какъвто го виждаме ние. А всички ние го виждаме друго. Така че не се опасявайте да излезете от рамката. Няма проблем да излезете от отъпканите пътеки, щом знаете, че когато вървите по различен път, това е верният път за вас. Някои хора могат да се пробват да съдят за постъпките ви и за свободата, която сте основали в живота си, когато сте избрали да бъдете правилни на себе си. Ако се изправите пред такива хора, игнорирайте ги и продължете напред. Не позволявайте на останалите да ви объркат. Не се оставяйте различен да ви убеждава кое е най-хубавото за вас. Сърцето ви към този момент знае това, вие просто би трябвало да се вслушате в него.

4. “Не го заслужавам.” – Има два вида извинения. Първият ви кара да мислите, че не заслужавате нещо толкоз красиво като любовта, уважението, триумфа, и така нататък Другият ви кара да вярвате, че животът е неправдив с вас като ви изпраща компликации и спънки. И в двата случая тези извинения единствено ви лимитират. Трябва да се отървете от тях. Когато се уловите да си мислите: “Защо на мен?”, попитайте “Защо не на мен?” Запомнете, че в огромния кръговрат на живота, вие сте като всички останали, нито Господ, нито майката природа са склонни да фаворитизират. Така че научете се да приемете и хубавото и неприятното в живота в признателност.

5. “Нещата не трябваше да се развият по този метод.” – Когато отхвърляме действителността, ние ставаме нейни пленници. Тайната на мира и щастието е да приемем всяка обстановка такава каквато е, а не да мислим каква би трябвало да бъде, и тогава ще можем да извлечем най-хубавото от действителността. С времето ще схванеш, че животът не е по-лесен или по-труден от твоите очаквания; просто лесните и сложните момента не се случват по метода и сега, в който си очаквал. Това не е нещо неприятно, точно това прави животът забавен. С позитивна настройка към живота постоянно ще оставаш прелестно сюрпризиран.

6. “Имам толкоз доста за губене.” – В края на краищата няма да съжаляваш за нещата, които си направил, а за тези, които не си направил. Винаги е по-добре да имаш живот, цялостен с преживявания и неточности, от които да си вземеш поука, в сравнение с сърце цялостно със страдание за пропуснатите благоприятни условия и празните фантазии.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР