През годините в Манчестър Юнайтед са играли някои от големите

...
През годините в Манчестър Юнайтед са играли някои от големите
Коментари Харесай

Как Манчестър Юнайтед пропусна да вземе Шиърър, Зидан и Роналдиньо

През годините в Манчестър Юнайтед са играли някои от огромните звезди на футбола, само че Скай Спортс разкрива, че “червените дяволи ” също по този начин са пропуснали да привлекат част от най-известните футболисти в историята. Британската медия изготви лист с 50-те най-хубави играчи, които са били покрай трансфер на “Олд Трафорд ”, само че той в последна сметка не е осъществен, а в челната десетка участват в действителност впечатляващи имена:

10. Алан Шиърър – Рядко се случва футболист да откаже трансфер на Манчестър Юнайтед, само че голмайстор номер 1 в историята на Висшата лига го прави цели два пъти, и то попарвайки персонално мераците на сър Алекс Фъргюсън. Легендарният шотландец желае Шиърър първо през 1992 година, когато англичанинът играе в Саутхемптън, само че той избира офертата на Блекбърн. През 1996 Шиърър е още по-близо до Юнайтед, като договарянията са в напреднала фаза, преди въпреки всичко нападателят да избере предлагането на Нюкасъл. Все отново, аварийният вид на “червените дяволи ” напълно не е неприятен – Оле Гунар Солскяр, който добива именит статут измежду почитателите като футболист, а в този момент е управител на отбора.

9. Еден Азар – Трансферът на Азар от Лил в Манчестър Юнайтед против 32 милиона паунда на процедура бе напълно контрактуван, преди да се появи една крайна спънка – сътрудникът на белгийския футболист изиска 6 милиона паунда комисионна. Избухливият сър Алекс намира това искане за безспорна безочливост и отхвърля да заплати. Впоследствие Азар мина в Челси и се трансформира в един от най-хубавите футболисти в света, а предишното лято осъществя трансфер за 130 милиона паунда в Реал Мадрид. Тези 6 милиона не наподобяват толкоз висока цена през днешния ден.

8. Роберт Левандовски – Самият Левандовски разкрива, че през 2012 година е разговарял с управлението на Манчестър Юнайтед и сър Алекс Фъргюсън и е бил в действителност впечатлен. Полският нападател е желал да премине на “Олд Трафорд ”, само че от Борусия Дортмунд изрично са отказали да го пуснат. Две години по-късно Левандовски въпреки всичко си потегли от Дортмунд и подписа с Байерн Мюнхен, с цел да означи 230 гола за баварците и да стане първенец на Германия пет следващи пъти.

7. Патрик Виейра – Французинът бе капитан на огромния противник на Юнайтед в края на 90-те години и началото на идващото десетилетие – Арсенал. Сър Алекс обаче има вяра, че централният халф желае да премине на “Олд Трафорд ” и опитва да го купи през 2003 година, откакто продава Дейвид Бекъм. Арсен Венгер незабавно блокира мераците на своя сътрудник и няколко дни откакто е получена оферта на стойност 22 милиона паунда, Виейра подписва нов 4-годишен контракт с “артилеристите ”.

6. Ривалдо – През 1999 година Ривалдо печели Златната топка, само че връзките му с треньора на Барселона Луис ван Гаал не са цветущи. Като допълнение Манчестър Юнайтед преди малко е спечелил исторически требъл, а каталунците едвам се класират за присъединяване в Шампионската лига. Все отново няма по какъв начин Барселона да се раздели с най-хубавия състезател в света в подобен миг. “В нито един миг те не бяха подготвени да го продадат ”, разяснява Фъргюсън.

5. Габриел Батистута – Сър Алекс не обичаше нищо повече от типичен голмайстор. Шотландецът е почитател на Батигол в продължение нацяло едно десетилетие и мечтае да го има в състава си, само че прехвърлянето по този начин и не се осъществя. По това време италианската Серия А бе най-силното състезание в света, а Фиорентина желае от Юнайтед астрономическа сума за своя голмайстор. Години по-късно Батистута е запитан за какво не е минал в някой европейски гранд като Манчестър Юнайтед. “Предпочитах спокойствието на това да играя за Фиорентина ”, показа той.

4. Пол Гаскойн – Един от огромни въпроси на британския футбол – какво щеше да стане, в случай че Гаскойн бе подписал с Манчестър Юнайтед, вместо с Тотнъм? Щеше ли сър Алекс да овладее проблемите му с алкохола? Щеше ли Гаскойн да завоюва всички вероятни титли и да се трансформира в даже по-добър футболист, в сравнение с беше? Кой знае? Това, което знаем, е, че през 1988 година сър Алекс се пробва да притегли 20-годишния Гаскойн и макар че той още даже няма мач за националния тим на Англия, шотландецът желае да го направи най-скъпоплатения състезател на “червените дяволи ”. Фъргюсън се среща с Гаскойн и смята, че го е убедил да подпише. Малко по-късно получава неприятната вест – Гаскойн е разговарял и с мениджъра на Тотнъм Тери Венебълс и е предпочел неговата оферта. “Подписаха с него, тъй като купиха къща за родителите му в Североизтока. Да го изгубя бе най-голямото отчаяние в кариерата ми ”, признава след години Фъргюсън.

3. Роналдиньо – През лятото на 2003 година сър Алекс продава огромната си звезда Дейвид Бекъм на Реал Мадрид, като към този момент е възнамерявал кой ще е неговият заместител – магьосникът от ПСЖ Роналдиньо. Нещо в сметките обаче се обърква и бразилецът минава на “Ноу Камп ”, с цел да добие именит статут у да завоюва Златната топка. Гениалният Фъргюсън обаче постоянно има авариен вид – в този случай това е едно 18-годишно момче от Португалия на име Кристиано Роналдо, което идва на “Олд Трафорд ” против малко повече от 12 милиона паунда.

2. Зинедин Зидан – През лятото на 1996 година на всички е ясно, че изключителният гений Зинедин Зидан ще напусне Бордо. Големите клубове в Европа се борят за подписа му, а капитанът на “червените дяволи ” Ерик Кантон споделя на сър Алекс да направи всичко по силите си, с цел да притегли Зидан. Този път обаче Фъргюсън прави неверна преценка и счита, че няма потребност от френски халф, който минава в Ювентус.

1. Роналдо – Феноменът. Оригиналът. Роналдо да Лима притежаваше всичко – скорост, мощност, гений, завършващ удар. Манчестър Юнайтед работи овреме и пита ПСВ Айндховен за цената на бразилеца още през 1996 година. Холандският клуб обаче знае с какво разполага и желае 20 милиона $ за младежа. “Червените дяволи ” преценят, че това е прекомерно висока цена и се отхвърлят от възможен трансфер, а Барселона заплаща рекордната в света за това време сума и притегля бразилец. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР