През годините в Александровската болница са спасени много човешки животи,

...
През годините в Александровската болница са спасени много човешки животи,
Коментари Харесай

Цвета Караянчева: Медиците в Александровска носят званието човеци

През годините в Александровската болница са избавени доста човешки животи, като нито за ден не затваря вратите си за страданието на хората, съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева на тържествената гала във връзка 140-ата годишнина от основаването на лечебното заведение.

По думите й в болничното заведение работят прелестни експерти, които са запазили хуманизма, професионализма, отношението към хората и с достолепие носят званието индивиди.

Веднага след основаването си през 1879 година тя се трансформира в храм на знанието и здравното обучение, означи Караянчева. Лечебното заведение е най-старата болница у нас и неразделно следва международните трендове и стандарти в медицината.

Българският парламентаризъм и българската съвременна здравна просвета имат дълбоки и здрави корени, устояли на провокациите на времето, акцентира председателката на Народното събрание.

В знак на почитание и тя подари на шефа на Александровската болница доцент Костадин Ангелов плакет на Народното събрание с благопожелание всички медицински служащи да издигат лекарската специалност на все по-високо равнище и да бъдат отличници в скалата на доверието на своите пациенти.

На събитието участваха още ръководителят на парламентарната Комисия по опазване на здравето доктор Даниела Дариткова, народни представители, министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев, Тивериополският свещеник Тихон, ръководителят на Българския червен кръст акад. Христо Григоров, лекари и общественици.
 Лекарите от
Лекарите от " Александровска " на митинг - плануваните пари за ремонт не стигат

Медиците недоволстват против неприятните условия на труд и мизерията в болницата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР