През годините топлофикациите са задлъжнели много, затова вдигат цената, но

През годините топлофикациите са задлъжнели много, затова вдигат цената, но ...

Борисов за КЕВР: През седмица ми правят проблем.


През годините топлофикациите са задлъжнели много, затова вдигат цената, но днес ще излязат да обясняват за цената. Това заяви премиерът Бойко Борисов във връзка с готвеното поскъпване на парното с 22% спрямо сегашната цена (от май), но поевтиняване с 15% на годишна база спрямо сегашния отоплителен сезон (1 юли - 30 юни).

Борисов визира КЕВР и готвеното в 13:00 часа, 4 юни, изявление по темата с цената на парното от КЕВР. Той иронизира, че "мандатът им е свършил".
"Такива глупости не може през една седмица-две да правят такива неща. Говорят за бъдещо време, ако станело едикакво си - ние към днешна дата имаме 42% намаление на цената на газа и то със стара дата.

Да, през годините топлофикациите са задлъжнели много, защото не вдигаха (цената), но така или иначе ще влязат в час с това, което реално имат, а не да ми правят прогнози - те днес така или иначе ще го опровергават", заяви Борисов. Той не пропусна да каже как щял "да се види с парламента" заради изтеклия мандат на членове на КЕВР, защото "през една седмица ми правят някакъв проблем".
Мандатът на сегашния състав на КЕВР изтича през април, 2021 година. Това припомня actualno.com.

Източник: fakti.bg