През годините топлофикациите са задлъжнели много, затова вдигат цената, но

...
През годините топлофикациите са задлъжнели много, затова вдигат цената, но
Коментари Харесай

Борисов изуми с неграмотност за парното: На прогнозни цени ще ми правят цена

През годините топлофикациите са задлъжнели доста, по тази причина подвигат цената, само че през днешния ден ще излязат да изясняват за цената. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по отношение на готвеното повишаване на парното с 22% по отношение на сегашната цена (от май), само че поевтиняване с 15% на годишна база по отношение на настоящия отоплителен сезон (1 юли - 30 юни).
Борисов засяга КЕВР и готвеното в 13:00 часа, 4 юни, изказване по тематиката с цената на парното от КЕВР. Той иронизира, че " мандатът им е приключил ".
" Такива нелепости не може през една седмица-две да вършат такива неща. Говорят за бъдещо време, в случай че станело едикакво си - ние към днешна дата имаме 42% понижение на цената на газа и то със остаряла дата. Да, през годините топлофикациите са задлъжнели доста, тъй като не подвигаха (цената), само че по този начин или другояче ще влязат в час с това, което действително имат, а не да ми вършат прогнози - те през днешния ден по този начин или другояче ще го опровергават ", съобщи Борисов. Той не пропусна да каже по какъв начин щял " да се види с Народното събрание " поради изтеклия мандат на членове на КЕВР, тъй като " през една седмица ми вършат някакъв проблем ".
Мандатът на настоящия състав на КЕВР изтича през април, 2021 година!
Припомняме, че цената за новия сезон – от 1 юли до 30 юни следващата година, се пресмята на база планирани цени на другите съставни елементи, в това число тази на газа, само че тя е единствено една от съставените елементи – другите са да вземем за пример на мазута, на сярата, цената на парниковите излъчвания за зелена политика. Цените на суровините няма по какъв начин да се знаят авансово, по тази причина и когато има огромна разлика сред прогнозата на дадена цена и действителната, разноските, които не са направени, се приспадат.
Борисов още един път изясни, че ограниченията против ковид не отпадат, въпреки сутринта да показа тъкмо това, дружно с доцент Ангел Кунчев - за 15 юни нататък. Подробности - ТУК!
" Г-жо златна, кой те накара да питаш тия нелепости? Ние Ви вършим тунели и мостове, каквито не сте виждали до момента, ти ме питаш за разединение ", не пропусна да се заяде на журналистически въпрос Борисов.
Сподели с твоите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР