През годините телевизорите ставаха по-тънки, екраните им – по-големи, а

...
През годините телевизорите ставаха по-тънки, екраните им – по-големи, а
Коментари Харесай

LG създаде прозрачен телевизор

През годините тв приемниците ставаха по-тънки, екраните им – по-големи, а в бъдеще ще бъдат и транспарантни. Такава технология сподели по време на Международното ревю за потребителска електроника (CES) южнокорейската компания LG.

Излъчено видео по време на събитието, което тази година се организира напълно онлайн, демонстрира 55-инчов OLED екран, който излиза от рамката на легло и в началото наподобява като солидно стъкло, само че след това се оказва тв приемник. Обстановката зад него продължава да бъде забележима, даже до момента в който работи, написа CNN.

Прозрачните екрани не са изцяло нова технология, само че от ден на ден производители на електроника се ангажират с създаването на техни прототипи. През август Xiaomi започва продажбите на 55-инчов транспарантен тв приемник на стойност 7200 $, а Panasonic сподели сходен модел преди години.

Устройството на LG към момента не е налично за необятната аудитория, не е ясно и на каква цена ще се продава.

Дисплеят може да се употребява и като тревога, може да демонстрира съществена информация за времето на открито, часа сега, както и да служи за четене на книга и други. Освен това има капацитет да работи сполучливо и в интерес на бизнеса, защото може да бъде интегриран във всеки ресторант, тъй че неотложно да приема поръчки от посетителите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР