През годините Серия “А” е доказала, че в Италия играят

...
През годините Серия “А” е доказала, че в Италия играят
Коментари Харесай

Серия А - развъдникът за таланти

През годините Серия “А” е потвърдила, че в Италия играят същински и потвърдени първенци, само че в това време и едни от най-големите футболни гении. Някои от тях към този момент приковаха вниманието върху себе си през миналия сезон, други пък ще дебютират италианските терени след дни. Предстоящият сезон би трябвало да бъде един тип одобряване на две огромни звезди на италианския футбол. Родените през 1997 Федерико Киеза и Николо Барела към този момент дадоха сериозна поръчка, че ще бъдат съществени фигури в Скуадра Адзура в идващите години, а на първия към този момент бе сложена цена от 70 млн. евро. Барела пък бе доста покрай трансфер в Интер, като се счита, че “нерадзурите” са го “капарирали” за идващия трансферен прозорец.  Триото от италиански футболни гении оформя младият нападател на Ювентус Андреа Фавили. 21-годишният футболист ще играе чартърен в Дженоа, откакто през лятото ентусиазира със мощното си показване и двата гола във вратата на Байерн Мюнхен.
Италия има и едни от най-хубавите задгранични гении. Най-сериозно усещане прави новото попълнение на Интер Лаутаро Мартинес, който ще навърши 21 години на 22 август. През лятната подготовка “Ел Торо” впечатли всички с желанието си, големите си качества и голове, от които най-красив бе този във вратата на Атлетико Мадрид.  Друг обещаваш гений е Джъстин Клуйверт. Младото “лале” е наследник на легендата Патрик Клуйверт, а по всичко проличава, че е наследил много от качествата на татко си. На отсрещния фланг на Рома пък ще работи едно познато име - Дженгиз Юндер. Роденият през 1997 година турски гений означи 7 попадения за “вълците” през последния сезон и към този момент е любим на тифозите на “Олимпико”.  Ювентус пък може да разчита на Мойс Кийн, който към този момент построи съществено име в националната гарнитура на Италия до 19г. Нападателят изведе Скуадра Адзура до желан край против Португалия на Европейското състезание за младежи. Интересно име е и нападателят на Аталанта Муса Бароу. 19-годишният гамбиец направи своя дебют в Серия “А” през април и от този момент не може да бъде спрян. През лятната подготовка означи 3 попадения във вратата на Сараево, помагайки на тима си да премине фаза от шампионата Лига Европа.  Внимание би трябвало да обърнем и на различен млад футболист на Интер. 20-годишното крило Ян Карамо е един от най-обещаващите футболисти на " нерадзурите ", който и бе с главен принос за класирането на отбора в Шампионска лига. Наставникът Лучано Спалети сподели на няколко пъти, че Карамо е значим футболист за Интер, като даже в един миг бе желан пред опитния Антонио Кандрева.
Калчото постоянно се е славило със страхотни вратари. Сред играчите на този пост с максимален капацитет са Алекс Мерет (21 години), Джанлуиджи Донарума и Албан Лафонт (и двамата на 19 години).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР