През годините събрах доста обширна колекция съвети на легендарният инвеститор

...
През годините събрах доста обширна колекция съвети на легендарният инвеститор
Коментари Харесай

Добрите неща струват...време

През годините събрах много обширна сбирка препоръки на именитият вложител Уорън Бъфет, както такива, свързани с фондовите пазари, по този начин и за вземането на положителни решения в живота. Един от най-хубавите му препоръки звучи контраинтуитивно.

„ Колкото и огромен да е гения или усилието, някои неща изискват време. Не можете да създадете дете за един месец като забремените девет дами “, споделя Бъфет.  В случая „ Оракулът от Омаха “ не подценява труда и напъните, които човек влага в дадена начинание с вярата, че това ще му помогне да реализира задачите си, а просто подчертава върху смисъла на търпението.

Повечето сполучливи бизнесмени осъзнават, че при основаването на нов бизнес концепцията за незабавен триумф е заблуда. Бъфет обича да акцентира този факт и да подчертава върху това какъв брой значимо е за бизнеса е дълготрайното мислене. 14-часовите работни дни и безсънните нощи един ден ще дадат своя резултат и ще трансфорат кошмарното до този миг пътешестване в сладостен спомен.

Ползите от търпението

Редица откриватели откриват, че хората които имат рядкото качество да бъдат търпеливи, в реалност реализират по-бърз прогрес към задачите си и изпитват по-голямо задоволство, когато ги реализират (особено в случай че става въпрос за настина трудоемки и дълготрайни цели), спрямо останалите.

Други изследвания разкриват, че търпеливите хора страдат по-рядко от меланхолия и отрицателни мисли, а също по този начин се оправят по-добре, когато са подложени на огромен. Те са по-благодарни за това, което имат, и ценят повече връзките си с останалите. Изредените до момента позитиви в доста случаи могат да бъдат разликата сред сполучливия и провалилия се бизнесмен.

Търпението се гради въз основата на две основи – дисциплинираност и поредност

Твърде доста бизнесмени слагат акцент върху супер амбициозна цел, която завладява изцяло мислите им. Те обаче не отделят нужното време за построяването на системите и процесите, които да създадат пътя към постигането на тази цел по-приятен. Това изисква време. Разбира се, крайната ви цел е нещото, което ви кара да вървите по пътя, който сте си задали, само че доста хора се отхвърлят по средата на пътешествието, тъй като не са се подготвили с нужните принадлежности, с цел да изскачат планината. Те не са помислили за тези неща, тъй като са били прекомерно фокусирани върху огромната последна цел.

Целите са значими, по този въпрос няма две отзиви. За постигането им обаче е нужна добра система от привички, които повтаряте всеки ден, още веднъж и още веднъж. Дисциплината и последователността са съставките, които вършат търпението допустимо.

...............

Марсел Шуантес, създател на Leadership From the Core, за
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР