През годините са правени различни опити за създаването на единна

...
През годините са правени различни опити за създаването на единна
Коментари Харесай

Работна група обсъжда създаването на единна браншова организация в туризма

През годините са правени разнообразни опити за основаването на единна браншова организация и постоянно е търсено партньорството на бранша. „ Идеята е да се основат предпоставки за нормативен акт, който да бъде импортиран в бъдещото Народно заседание “, съобщи заместник-министърът на туризма проф. Мариела Модева. Тя беше ръководител на първото съвещание на работната група сред специалисти на Министерството на туризма и представители на туристическия бизнес за разработване на закон за единна браншова организация. Целта е обединяването да се случи без Министерството на туризма да прави императивни дейности или административна насила по отношение на участниците в работната група.

Концепцията за основаването на единна браншова организация включва съдействие с бизнеса и с висшите академични центрове. „ Вече има създадени модели въз основата на планове, проучени са положителни практики в чужбина, върху които може да се стъпи и да се откри най-хубавият вид за българския туризъм “, акцентира проф. Модева. 

Беше реализирано единодушие в къс период Министерството на туризма да даде на участниците визия за модел за единна браншова организация, която по-късно по браншове да се разиска и да се дадат оферти. Според участниците в срещата търсеният модел на обединяване би трябвало да бъде на база посоки в сектора. 

Работната група с присъединяване на представители на бранша беше образувана в осъществяване на краткосрочни политики, залегнали в програмата на министър Илин Димитров в мандата на служебното държавно управление. До края на септември би трябвало да бъде направен закон за единна браншова организация, който да бъде импортиран до свикването на Народното събрание и да се търси поддръжка от политическите партии.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР