През годините от варненци научих едно – с добро и

...
През годините от варненци научих едно – с добро и
Коментари Харесай

Мария Габриел във Варна: За разлика от други ние няма тепърва да се учим как функционира ЕП, а директно започваме работа

През годините от варненци научих едно – с положително и труд се реализира доста. И ние, българите, имаме какво още да дадем на Европа. На 26 май желаеме да изпратим обръщение за България, която се гордее със своята просвета, обичаи и народ. Това сподели лидерът на листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили за европейските избори Мария Габриел по време на главното предизборно събитие на ГЕРБ във Варна, на което участваха над 2000 души.

Водачът на листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили показа, че за нея е чест да води най-можещия тим от претенденти за евродепутати. „ За страната е значимо инфраструктурните планове да продължат. Следващите месеци са основни и ние няма да си губим времето занапред да учим коя комисия защо е и по какъв начин се взимат решенията в Екологичен потенциал. Директно започваме договарянията за бюджета и би трябвало да приключим процеса – потвърдили сме, че го можем “, означи тя.

„ На 26 май да подкрепим мощна и уважавана България е Европейски Съюз. Да изпратим българската мощ на Европа – онази, които е минала през вековете и която на 26 май ще спре разделянето “, акцентира Мария Габриел и се ангажира да работи за по-сигурна Европа, която е международен водач.



„ Благодарение на взаимните ни старания Варна и районът се преобразиха. Не единствено се върна бласъкът на морската ни столица – градът стана привлекателно място за туризъм, бизнес и младежите. Има още какво да се направи. Със мощен екип в локалната власт и поддръжката от правителствoто – още доста хубави неща ще се случат “, показа претендентът за евродепутат Лиляна Павлова. „ Искаме да увеличим европейското финансиране по линията на районната политика, с цел да достигнем и до най-малките обитаеми места. Разбира се – би трябвало да увеличим и приходите – за задачата е належащо да привличаме непознати компании, само че и да поддържаме нашите “, посочи тя.



„ Варна за мен е идея. Това е градът, в който съм роден и в който пораства детето ми, градът, чиято антична история, богата просвета и съвременен образ ме изпълват с гордост”, съобщи претендентът за евродепутат Емил Радев. „ Като представител на Варна в Европейския парламент през миналия мандат проведох галерия на Варненското златно богатство. Най-старото обработено злато в света беше приветствано от „ тримата големи” – ръководителите на Комисията, на Парламента и на Съвета на Европейски Съюз. Експозицията се трансформира във визитна картичка на Варна в сърцето на Европа. Днес за града ни с възхита приказват доста европейски водачи, измежду тях е и ръководителят на Екологичен потенциал Антонио Таяни, който пристигна за откриването на осведомителния ми офис”, напомни Радев, който през годините поддържа доста значими за Варна планове, в това число и кандидатурата й за Европейска младежка столица.



Като регионален координатор на ГЕРБ – Варна благодаря на премиера и водач на Политическа партия ГЕРБ Бойко Борисов, на цялото управление, за това, че морската столица има особено място в листата на ГЕРБ. Защото това е оценка за големия капацитет на Варна и на варненци. Като кмет на Варна за мен е значимо да знам, че България има умело наличие в Брюксел – с цел да продължим да работим сполучливо по европейските фондове и стратегии, с цел да продължим развиването на нашия град с още по-ускорени темпове. Експертите в листата на ГЕРБ са поръчител за това, разяснява кметът на Варна и регионален координатор на ГЕРБ Иван Портних.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР