През годините нарасна темата с ало измамите. През 2010 г.

...
През годините нарасна темата с ало измамите. През 2010 г.
Коментари Харесай

Безлов: Схемата с ало измамите е като мравуняк, няма йерархия в системата

През годините набъбна тематиката с ало измамите. През 2010 година беше началото на тези проучвания. Опитите на телефонните измамници нормално са несполучливи. По-малко от 1% стават жертва на телефонни измамници. Това съобщи пред Българска национална телевизия специалистът по сигурността Тихомир Безлов.

" Да речем, че за 2012 година излъганите са към 20%, до момента в който за 2018 година този % е понижен до 14. Тоест този " пазар " е понижен ", разяснява още той.

" Схемата с измамите е като мравуняк, няма йерархична система. Има тартори, уредници. Стават въпрос за към 100-200 индивида, които вземат участие в този мравуняк, главно в Северна България. Намират се най-много в Левски, Плевен, Горна Оряховица ", съобщи Безлов.

" Интересното е, че измежду арестуваните през вчерашния ден има подобен, който и преди е бил арестуван за телефонни измами. Явно наказването не го е спряло ", изясни анализаторът.

" Имат наберачи, мулета и такива, които наблюдават мулетата. Те са доста адаптивни. В момента, в който е направено нещо, с цел да им се заглушат клетките, те се реалокираха в Румъния, тъй като знаят, че там ще са необезпокоявани. Хубавото тук е взаимната работа ", разяснява още той.

" Освен чисто полицейските ограничения, хубаво е да има ограничение и от телефонните компании ", счита Безлов.

Припомняме, че през вчерашния ден беше извършена акция в Горна Оряховица против ало измамите и при нея бяха задържани над 30 души./faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР