През годините на Прехода почти всички съседки на България участваха

...
През годините на Прехода почти всички съседки на България участваха
Коментари Харесай

Азбучник на българския хаос: ВОЙНА

През годините на Прехода съвсем всички съседки на България участваха във войни. И все пак сега имат по-висок стандарт от нас, хората живеят по-добре, емиграцията им е по-ниска, а демографският им приръст е позитивен, до момента в който нашият е негативен.
Турция от време на време е в местни войни с кюрдите и в спорове с Гърция. Има на територията милиони емигранти, като се явява буфер на пътя им към Европа и България. В същото време в Турция цените са с 10% по евтини от България, заплатите са двойни, а икономическият растеж през последните години е грамаден. И макар че Турция е надалеч от визията за демократична страна, на митингите там се събират стотици хиляди жители, а последните локални избори в двата най-големи града бяха извоювани от опозицията на Ердоган.
Сърбия претърпя разпада на някогашна Югославия, локалните войни с Босна и Херцеговина, жестоките бомбардировки на НАТО. Независимо от всичко това през днешния ден стопанската система на Сърбия е в напредък, междинната заплата по-висока от тази в България и страната се радва на капиталов взрив от страна на Китай и Русия.
Северна Македония е от време на време в безредици сред албанци и и македонци, преди години беше окупирана от умиротворяващи сили на НАТО, само че през днешния ден животът там е съпоставим с нашия.
Гърция има периодически военни конфликти с Турция и също както Турция има голям емигрантски поток. На всичкото от горната страна претърпя извънредно тежки наказания от Европейския съюз. Въпреки това от страна, която преди няколко десетилетия е давала емигранти на България, през днешния ден приема хиляди наши. Тази страна има най-високият стандарт на Балканите.
Украйна е другата наша съседка, която и сега има военни дейности. Там възнагражденията са като нашите, само че стандартът остава по-висок, без значение от всички проблеми, които имат с Русия.
Защо се получава по този начин? Защо България, която не е имала никакви военни дейности на територията си, живее по-зле от своите съседи? Защо сме измежду единствените три страни в Европа дружно с Русия и Украйна, които са недоволни от измененията?
Защото българският преход беше осъществен по модела на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и през днешния ден страната е окупирана от мафиотска върхушка. Тя е разнородна комбинация от някогашни комунистически функционери и техните прислуги, сътрудници на Държавна сигурност, мутри, а през днешния ден към този момент и техните наследници. Същите съумяха да се „ изучат ” и да привлекат на своя страна не дребна част от сенилната и корумпирана европейска администрация, както и някои от лагерите в Белия дом, които се интересуват само от ползите на Съединени американски щати и на личните си джобове. Днес в България стотина фамилии умишлено поддържат в страната в безвластие, с цел да процъфтява техния олигархичен, подкупен, мародерски модел.
Да, без никакво пресилване може да се каже, че нашата страна се ръководи от мародери. Това е видно от кражбите на естествените запаси, наглото асимилиране на евро фондовете, безсърдечното отношение към децата, пенсионерите, инвалидите. Това е видно, в случай че щете, от вандализма, грабежите и убийствата на елементарните хора по дребните градове и селата. Докато в това време въоръжените до зъби служители на реда пазят по софийските площади своите сеньори от националния яд.
За мародерство нормално се приказва по време на война или след нея.
България е във война!

Автор: Калин Илиев

Азбучник на българския безпорядък ” съставлява поредност от мнения, чиито наименования следват последователността на буквите в българската писменост. Подобен метод има упоритостта да очертае оптимално необятен кръг от тематики, като открие техните връзки сред буквите, думите и словото през хаоса на Прехода. Другите текстове от поредицата четете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР