През годините много често се е появявало мнението, че Григор

...
През годините много често се е появявало мнението, че Григор
Коментари Харесай

Само Надал е преди Григор във впечатляваща класация

През годините доста постоянно се е появявало мнението, че Григор Димитров има играта да бъде измежду най-хубавите в тениса, само че няма психическата устойчист по тази причина. През тази година обаче българинът опровергава експерти и почитатели и към този момент доста постоянно печели завързаните дуели, обръщайки резултата.

Стартът на Григор в Стокхолм - в четвъртък вечер

А доказателство за всичко това е любопитна ранглиста, съгласно която Димитров е втори от всички в топ 100 като пред него е единствено международния №1 Рафаел Надал. Става дума за извоювани сервис геймове през 2017, когато тенисистът губи с 15:40.

В такава обстановка противникът има два шанса за пробив и да обърнеш развиването на гейма си е доста сложна задача. Заради това и Надал е единственият играч, който в тази обстановка има над 50% успеваемост в извоювани сервис геймове.

Испанецът се е справил в 50,7% от случаите при 15:40 - 37 от 73 гейма.

Веднага след него пък е Григор, който е с % от 47,9%. Той е изиграл същия брой сервис геймове при пасив от 15:40 (73) и е спечелил единствено два по-малко от Надал - 35.

Стар полски познайник е първият противник на Григор в Стокхолм

Повечето от идващите в класацията са мощно сервиращи тенисисти като Иво Карлович, Джон Иснър и Кевин Андерсън, както и Доминик Тийм и Стан Вавринка.

При 15:40 тактиката е да останеш положителен, нападателен, да търсиш развръзка още от сервис или от сервис+форхенд на идващ удар - нещо, в което Надал и Димитров очевидно са най-хубави през 2017.

Легенда на тениса хвали Гришо, той скромничи

Григор: Лондон е значима цел, само че не е фикс концепция

Изненада в програмата на Григор Димитров

Гришо по петите на Джокович, върхът е близо

Успехът на Гришо пребори краха на националите
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР