През годините БНБ мина през сътресения - масовите фалити и

...
През годините БНБ мина през сътресения - масовите фалити и
Коментари Харесай

Президентът: БНБ премина през кризи и фалити, но е стожер на държавата

През годините Българска народна банка мина през разтърсвания - всеобщите банкрути и рецесията с КТБ. Те ни припомнят, че Българска народна банка е призвана да е един от стожерите на страната - да подсигурява финансовата и банкова непоклатимост и това допуска висок професионализъм. Това означи президентът Румен Радев, който участва на формалната гала по встъпване в служба на Людмила Елкова като член на Управителния съвет на Българска народна банка.

" Нашите старания са за одобряване на националната ни банка като авторитетна институция. Считам, че в тази задача госпожа Елкова ще даде своя принос - тя е с дълготраен стаж в МФ и с положителни контакти и опит в интернационалните институции, МВФ и Световната банка. Убеден съм, че тя ще е заслужен член на УС на Българска народна банка. На всички вас поисквам доста здраве резистентност пред професионалните провокации ", означи още президентът.

От своя страна Людмила Елкова благодари за доверието да бъде в управителния екип на една от институциите в страната. " Българска народна банка е потвърдила че е главен дирек на стабилността и поръчител за националния интерес. Позицията е доста виновна, огромна част от моят професионален опит е в отбрана на държавните финанси ", уточни Елкова.

" Присъединявам се в един забавен за страната миг, когато сме декларирали предпочитание за присъединение към еврозоната и финансовия механизъм ЕРМ 2. Това е доста динамичен интервал - с изключение на за Българска народна банка, и за финансовия бранш от целия свят, тъй като цифровите услуги навлизат доста бързо, глобализират се банковите услуги. Това допуска гъвкаво стратегическо мислене и отговорност какво оставяш след себе си. Българска народна банка е от главните фактори освен за сигурността на банковия браншове, само че и на българските жители ", сподели още новият член на УС - Людмила Елкова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР