През февруари, в Месеца на децата в музеите на Пловдив,

...
През февруари, в Месеца на децата в музеите на Пловдив,
Коментари Харесай

Започва Месец на децата в музеите на Пловдив

През февруари, в Месеца на децата в музеите на Пловдив, съботите и неделите в четирите пловдивски музея, Градската изложба и НБ "Иван Вазов " ще са отдадени на децата, оповестиха от пресцентъра на общината.

Идеята на зам.-кмета по просвета, археология и туризъм на община Пловдив Пламен Панов е подкрепена с наслада от шефовете на културните институции, като всяка от тях е подготвила изненади за децата в идните уикенди. Тогава те ще имат опция освен да посетят експозициите гратис, само че и да се включат в разнообразни игри и занимания, да творят, както и да получат дарове. Инициативата има за цел да покаже на децата благосъстоянието на експозициите на първия български град - Европейска столица на културата през 2019 година

За Месеца на децата в музеите на Пловдив е отпечатана специфична картичка. Децата, които съберат 6-те печата ще вземат участие гратис в общо заключително събитие. През март те ще посетят детски театър на Опера Пловдив в Дома на културата "Борис Христов " или зрелище от програмата на Кукления спектакъл, се показва още в известието.

Регионалният исторически музей се включва в самодейността с експозициите: "Българско възобновление " и "Съединение на България ". Своите благосъстояния и забавни експозиции ще покажат още етнографския, археологическия и природонаучния музей в Пловдив. Градската художествена изложба взе участие с експозициите в 7 здания, а библиотека "Иван Вазов " се включва със своя "Детски отдел ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР