През февруари Телерик Академия започва нови програми по дигитални науки

...
През февруари Телерик Академия започва нови програми по дигитални науки
Коментари Харесай

"Телерик Академия" въвежда нови програми за деца от София, Разград, Враца и Габрово

През февруари " Телерик Академия " стартира нови стратегии по цифрови науки (Digital Science) и разработка на игри (Game Development) за деца и младежи в София, Габрово, Враца и Разград, оповестиха от просветителната организация.

Чрез новите стратегии децата ще развият основни цифрови умения и ще се срещнат с специалностите на бъдещето отвън програмирането. С поддръжка на фондация " Америка за България " присъединяване на всички възпитаници остава гратис, като им обезпечава еднакъв достъп до модерно софтуерно образование.

" Благодарение на взаимната ни работа през идващите три години близо 6 000 възпитаници от 13 града в цялата страна ще преминат през стратегиите, " сподели Надя Захариева, програмен шеф " Развитие на частния бранш " във фондация " Америка за България ".

Приемът за стратегиите, които ще се организират в интервала февруари-юни 2018 година, към този момент е отворен. Обученията са разграничени в две групи 4-7 клас и 8-12 клас, в които наличието и методът на преподаване са съобразени с възрастта и опита на участниците. Заради високия интерес от претендентите в София ще се изисква прекосяване на входен изпит.

Участниците получават документ за приключено образование в края на програмата.

" Скоро над 90% от специалностите ще изискват цифрови знания. Дори и да не се занимават с програмиране, учениците би трябвало да могат да ръководят цифровите технологии, с цел да бъдат сполучливи експерти, бизнесмени и водачи, конкурентни на пазара на труда. Затова продължаваме да надграждаме към този момент одобрените ни начинания и да ги разширяваме с напълно нови стратегии, които да въоръжат идващите генерации с нужните познания и умения ", разяснява Петър Шарков, началник на младежките начинания на " Телерик Академия ".

Дигитални науки (Digital Science)

Обученията по цифрови науки ще се провеждат по едно и също време в София, Габрово, Враца и Разград и не изискват предварителни познания в региона или изявен интерес към програмирането. Участниците ще се приготвят за специалностите на бъдещето, научавайки какво стои зад най-новите технологии като изкуствен интелект, роботи, 3D принтери и други, и по какъв начин да се защищават от заплахите в интернет.

Учениците в 4-7 клас е належащо да аплайват на уеб страницата на детската " Телерик Академия ", а тези в 8-12 клас - на уеб страницата на учебната " Телерик Академия ".

Разработка на игри (Game Development)

Изцяло актуализирана, програмата за разработка на игри ще се организира в началото в София, а от есента и в други градове в страната. Обучението развива логическото мислене и творчеството на учениците, които усвояват основите на програмирането, до момента в който основават компютърни игри. Кандидатите в 4-7 клас е належащо да се записват на уеб страницата на детската " Телерик Академия ", а гимназиалните възпитаници в 8-12 клас - на уеб страницата на учебната " Телерик Академия ".

С новите стратегии школите на Телерик Академия за деца и младежи в България стават над 50 в 12 града. От началото на самодейността през 2010 година до момента гратис на програмиране в Академията са се обучавали над 8 хиляди възпитаници на възраст 7-18 година Нейни ученици са над 50% от участниците в националните надпревари по информатика в групите за 4-7 клас, където обичайно се подреждат на челни позиции, в това число и на Европейската младежка олимпиада по информатика (eJOI).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР