През февруари технологичната индустрия представи първите продукти от новото поколение

...
През февруари технологичната индустрия представи първите продукти от новото поколение
Коментари Харесай

Двата най-чакани сгъваеми телефона започнаха с фалстарт

През февруари софтуерната промишленост показа първите артикули от новото потомство сгъваеми телефони. Samsung Galaxy Fold и Huawei Mate X провокираха неспокойствие измежду потребителите. Въпреки поръчките са иновация измежду мобилните устройства и авансово поръчаните телефони, нито един от двата производителя съумя да започва продукта си в точния момент.

Samsung Galaxy Fold трябваше да е на пазара от 26 април, само че това се отсрочи поради недостатък с екрана. Huawei Mate X пък не съумя да започва заради възбрана да употребява Android програмен продукт от президента на Съединени американски щати, написа The Verge.
 Сгъваемият телефон на Samsung се счупи преди да излезе на пазара
Сгъваемият телефон на Samsung се счупи преди да излезе на пазара

Повредата е в екрана на устройството

Забраната няма да разрешава поддръжката и обновяването на софтуера за модела Mate X. По този метод устройството не може да получава актуализациите на операционната система и известните услуги на Гугъл.

Затрудненията не значат, че Huawei Mate X няма да излезе на пазара. Има възможност възбраната да отпадне или най-малко да бъде смекчена. Тя е в резултат на комерсиалната война.

Huawei има лицензионни съглашения за потреблението на операционна система Android за моделите си Mate X и Mate 30, както и Mate 30 Pro.

Ако обаче възбраната продължи, Mate X може да не успее да получи значими ъпдейти за сигурност. При създалата се обстановка с проблематичния екран на Samsung, Huawei можеше да изпревари южнокорейския си съперник. Сега обаче не е ясно кой от двата производителя ще успее първи да пусне сгъваемия си телефон на пазара.

Работата без Android не е необикновена за китайската компания, защото в страната Гугъл e неразрешен. Там съвсем всяка мобилна компания има собствен личен магазин за приложения, където пуска актуализации непосредствено до потребителите. Освен това Huawei се приготвя за най-лошото развиване на обстановката със възбраната, като създава своя лична операционна система.
 Загубата на Huawei като клиент ще коства $11 милиарда на американските компании
Загубата на Huawei като клиент ще коства $11 милиарда на американските компании

Китайският производител излезе с публично мнение след спрения достъп до артикули на Гугъл

Тя е авариен вид, в случай че комерсиалния спор сред Съединени американски щати и Китай не бъде позволен скоро. Но потребителите отвън Китай не са привикнали с тази мобилна просвета и евентуално ще е мъчно да одобряват софтуера.

Samsung също не отбелязва прогрес. От компанията оповестиха, че в случай че потребителите не получат своите телефони до 31 март, поръчките им ще бъдат анулирани автоматизирано.

Пречките пред стартирането на устройствата от нова продуктова категория са разнообразни и за двете компании. Но е разочароващо, че най-големите производители на смарт телефони не могат да пуснат на пазара най-чаканите си модели.

Все още от Samsung не дават информация по кое време ще пуснат Galaxy Fold за клиентите, а Huawei чака развръзката на комерсиалната война.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР