През февруари са загинали повече руски войници, отколкото по всяко

...
През февруари са загинали повече руски войници, отколкото по всяко
Коментари Харесай

Данни на Украйна: Средно 824 руски войници загиват на ден на фронта през февруари

През февруари са починали повече съветски бойци , в сравнение с по всяко друго време от началото на нашествието в Украйна , сочат данни на нападнатата страна, представени от „ BBC “. Според тях приблизително 824 съветски бойци умират дневно през този месец.

Цифрите бяха коментирани и от чиновници на Министерството на защитата на Обединеното кралство , като съгласно тях те не могат да бъдат тествани, само че „ евентуално са точни “ . Увеличението идва откакто украински публични лица споделиха, че Русия е почнала „ огромна атака “ . Въпреки това ръководителят на Съвета за национална сигурност /НСБО/ и защита Олексий Данилов съобщи, че Русия изпитва „ огромни проблеми “ с офанзивата си.

„ Нашите войски отблъскват /бел. ред. – настъплението/ доста мощно. (…) Офанзивата, която възнамеряваха, към този момент се организира, последователно, само че това не е тази, която си представяха. “, съобщи Данилов.

Миналата седмица министърът на защитата на Украйна в оставка Олексий Резников сподели, че чакат нова съветска атака към 24 февруари – годишнината от пълномащабното нахлуване. Някои от най-ожесточените борби сега са към Бахмут в източната част на страната. Днес ръководителят на съветските наемни сили „ Вагнер “ сподели, че групата е превзела населено място покрай разрушения град. Евгений Пригожин разгласи в Telegram:

„ Днес селището Красна гора беше завладяно от щурмови отряди на Частната военна компания /ЧВК/ „ Вагнер “. “

Пригожин приписва заслугите на „ Вагнер “ и за офанзивата против Бахмут , омаловажавайки ролята на съветската войска: „ В радиус от 50 км, плюс или минус, има единствено бойци на ЧВК „ Вагнер “. “

Коментарът му прави отпратка към дългогодишното напрежение сред съветските военни и „ Вагнер “. Когато град Соледар беше високомерен през януари, Пригожин твърдеше, че това се е случило, с помощта на войските му. Това обаче беше оспорено от съветското министерство на защитата.

Според украинските данни, изтъкнати от Обединеното кралство, 824 починали съветски бойци е над 4 пъти повече по отношение на равнището, регистрирано през юни и юли, когато загиваха приблизително по 172 съветски бойци всеки ден. Според украинските военни има 137 780 убити съветски военнослужещи от началото на пълномащабното навлизане.

Министерството на защитата на Обединеното кралство уточни, че растежът може да се дължи на „ редица от фактори, в това число липса на подготвен личен състав, съгласуваност и запаси на фронта “.

Руските сили реализираха дребен прогрес в Украйна след отдръпването си от огромния южен град Херсон предишния ноември. През януари те превзеха град Соледар северно от Бахмут след интензивна борба. Превземането на Бахмут обаче може да им разреши да настъпят към по-големите градове Краматорск и Славянск.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски прикани западните страни да побързат с изпращането на тежко въоръжение в Украйна, с цел да й оказват помощ да отблъсне предстоящата атака. Миналата седмица Съединени американски щати се съгласиха да изпратят ракети с огромен обхват, позволяващи да усилят обсега на офанзивата. Украинският държавен глава обаче желае Западът да изпрати бойни самолети.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР