През февруари прекратих договора си с Нова телевизия. Бях започнала

...
През февруари прекратих договора си с Нова телевизия. Бях започнала
Коментари Харесай

Ани Цолова проговори: През февруари прекратих договора си с Нова. Не знам защо нямам предаване

През февруари прекратих контракта си с Нова телевизия. Бях почнала подготовка за ново рпедаване, отвън новините и публицистиката. Защо предаването не е в ефир? Не мога да отговоря на този въпрос. 

С това самопризнание тв водещата Ани Цолова наруши общественото си безмълвие година откакто бе ненадейно свалена като титуляр в утринния блок " Здравей, България ".

В изявление за " Жената през днешния ден " тя най-после дава отговор на въпроса " Къде е Ани? ", трансформирал се в риторичен и в симсол на заглушената журналистика.

От думите на журналистката излиза наяве, че тя фактически е имала предпочитание за лично предаване, само че не и да напусне " Здравей, България " в оня миг.

Истината е, че имах ефирен план, друг от публицистиката. И че обмислях от много време да напусна дейната публицистика. Не бях възнамерявала момента, в който това се случи, споделя Цолова.

Водещата не дава отговор непосредствено на въпроса за какво си потегли от предаването:

Въпросът не е към мен.

Защо не съм в дейната публицистика, в публицистиката? Защото открих нов смисъл. Реших да сложа край. Изчезна моторът, който ми даваше сила да съм на педала по 15 часа дневно. Всеки взема решението си по какъв начин да продължи, с цел да може да гледа хората в очите и да е чист пред съвестта си. И не би трябвало да разрешава това, което не може да промени, да промени самия него.

Попитана за какво тогава резервира безмълвие, Ани дава отговор, че то от време на време споделя повече от думите.

Мълчанието от време на време споделя повече от всички думи. За мен това е минало. Журналистът би трябвало да приказва главно посредством работата си и по-малко за работата си. Това правех и аз.

Водещата дава да се разбере, че има разнообразни проекти за бъдещето си, отвън новинарството и публицистиката. Не желае да се занимава с тях и го осъзнала, когато "...задаването на честните, разумни журналистически въпроси стартира да се назовава храброст и заостреност и стартира да се извежда пред скоба. Когато обстоятелствата и истината станат изключение и дори стартират да нямат значение. Когато видях, че изпускам най-важното – да съм до фамилията си и до детето си, а темповете на специалността и стандартите, които съм си заложила, ме отдалечаваха от това – най-важното. "

Сега споделя, че вижда смисъл " да оказва помощ на хората да се усещат по-добре в обществената връзка. А другояче – в спокойствието на естествения живот. " Новият ѝ план в действителност за серия от образования под наслов „ Говори, с цел да те видят “. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР