През февруари общият показател на бизнес климата остава на равнището

...
През февруари общият показател на бизнес климата остава на равнището
Коментари Харесай

НСИ: Бизнес климатът в промишлеността се влошава

През февруари общият индикатор на бизнес климата остава на нивото си от предходния месец. Подобрение на стопанската обстановка се следи в строителството и бранша на услугите, до момента в който в търговията на дребно резервира почти равнището си от януари. Единствено в индустрията индикаторът се намалява, оповестява Money.bg.

``
реклама

Това демонстрират резултатите от регулярните Бизнес анкети на Националния статистически институт.

Несигурната икономическа среда и дефицитът на работна мощ остават главните спънки за развиването на бизнеса.

По отношение на продажните цени упованията на мениджърите са за опазване на тяхното ниво през идващите три месеца.

Промишленост. Показателят за бизнес климата в бранша понижава с 2.3 пункта, което се дължи на по-неблагоприятните оценки и упования на промишлените бизнесмени за бизнес положението на предприятията. Същевременно анкетата записва известно утежняване на осигуреността на производството с поръчки, което е съпроводено и с намалени упования за активността през идващите три месеца.

Строителство. През февруари стопанската обстановка в строителството регистрира възстановяване с 1.3 пункта вследствие на нарасналите упования на строителните бизнесмени за бизнес положението на предприятията през идващите шест месеца. Анкетата записва нарастване на получените нови поръчки през последния месец, като и прогнозите за активността през идващите три месеца са оптимистични.

Търговия на дребно. Бизнес климатът в бранша резервира почти равнището си от януари. Прогнозите на търговците за развиването на бизнеса в бранша през идващите шест месеца са по-благоприятни. Същевременно и упованията им за размера на продажбите и поръчките към доставчиците през идващите три месеца остават оптимистични.

Услуги. През февруари индикаторът за стопанската обстановка в бранша нараства с 3.4 пункта, което се дължи на удобните оценки и упования на мениджърите за бизнес положението на предприятията. Относно търсенето на услуги през идващите три месеца прогнозите им не престават да се усъвършенстват, което съгласно тях ще докара до в допълнение наемане на личен състав.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР