През февруари БНТ започва излъчването на новия български шестсериен филм

...
През февруари БНТ започва излъчването на новия български шестсериен филм
Коментари Харесай

Новият сериал на БНТ Денят на бащата“ започва на 18 февруари

През февруари Българска национална телевизия стартира излъчването на новия български шестсериен филм „ Денят на бащата “. Телевизионната му премиера ще бъде на 18 февруари с предавания понеделник и вторник от 22:00 ч. по БНТ1 и БНТ4 и повторения по БНТ2.

 © Българска национална телевизия
Модерната градска драма „ Денят на бащата “ наблюдава борбата сред двама родители за настойничество над дребния им наследник. Филмът споделя за проблемите в фамилните връзки, до които води отчуждението и за рецесията в човешкото другарство. Сериалът разкрива жестоките контузии, които раздялата нанася на децата.

По данни на Европейската комисия на всеки два брака в Европа се пада един бракоразвод. Тази наклонност слага началото на нов обществен феномен, който се популяризира лавинообразно – „ Синдром на родителско отчуждение “ (PAS). Този синдром характеризира случаите, в които след раздялата на родителите, детето стартира да отхвърля единия от тях под въздействието на другия родител. Във Англия, да вземем за пример, едно от всеки три деца на разведени родители, престава да вижда бащата след развода. България не е изключение от тази наклонност.
 ​Започнаха фотосите на най-новия сериал на Българска национална телевизия - ​Започнаха фотосите на най-новия сериал на Българска национална телевизия - "Денят на бащата "
Започнаха фотосите на най-новия сериал на Българска национална телевизия - "Денят на бащата ". Социална драма по същински случай споделя в шест епизода за живота на българско се...

По време на основаването на кино лентата екипът, работил по продукцията, получава невиждан достъп до конгреси на организации, които се борят против PAS синдрома. Така сериалът стъпва върху същински истории и ориси. Днес в цяла Европа има организации, които се пробват да реализират промени в националните законодателства, с цел да изградят работеща законова основа за „ споделено родителство “. Това към момента е извънредно мъчно, защото съвсем на всички места доминира схващането, че майката е тази, която има неоспоримо правата върху детето.

Сюжетът на фамилната драма „ Денят на бащата “ е композиран по този начин, че слага и фена на тестване да вземе едната или другата страна в задълбочаващия се спор сред двамата герои.

Главните функции са поверени на известните артисти Захари Бахаров и Весела Бабинова. Във кино лентата вземат участие още Александър Сано, Глория Петкова, Петя Силянова, Явор Гърдев, Малин Кръстев, Лидия Инджова, Йоана Буковска-Давидова, Иван Налбантов, Свежен Младенов и други.

В „ Денят на бащата “ своят дебют в основна роля получава дребният Патрик Шон Хесън. Патрик, който е с българо-новозеландски генезис, към този момент е взел участие в няколко кино лентата. С харизматичното си наличие на екрана той сигурно ще притегли прожекторите върху себе си както у нас, по този начин и в чужбина.
 © Българска национална телевизия
Режисьор на шестте епизода е един от най-талантливите млади български режисьори Павел Веснаков - притежател на редица интернационалните фестивални награди, а оператор е различен потвърдил се експерт – Александър Станишев. Сценаристи на кино лентата са Теодора Маркова, Невена Кертова и Георги Иванов, които имат зад тила си хитовите сериали „ Под прикритие “, „ Стъклен дом “ и „ Революция Z “.

Песента към сериала е хитовата рок балада „ Тази ария не е за обич “ по музика и текст на Стефан Вълдобрев, в осъществяване на Стефан Вълдобрев и „ Обичайните обвинени “.

„ Денят на бащата “ е продукция на Българската национална телевизия – Продуцентски център „ Студия Екран “, изпълнителен продуцент - „ Агитпроп “. Проектът е осъществен с поддръжката на Столична община и „ Творческа Европа – Програма МЕДИА “.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР