През февруари 2023 г. беше установено, че ChatGPT почти взима

...
През февруари 2023 г. беше установено, че ChatGPT почти взима
Коментари Харесай

ChatGPT прогнозира вероятността някои събития в крипто индустрията, политиката, технологиите и други сфери да се случат

През февруари 2023 година беше открито, че ChatGPT съвсем взима изпита (с почти 60 процента) за медицински лиценз в Съединени американски щати. Сега ново изследване демонстрира, че чатботът може даже да има по-добро държание от медицинските експерти. Проучването е оповестено от The National Post в петък, написа KALDATA.

Изследователският екип даде на същински доктор и на чатбот с ИИ една и съща обстановка: някой, който може да е глътнал съчка за зъби по време на хранене.

Човешкият доктор споделя следното:

" Въпреки че доста хора са поглъщали клечки за зъби без проблем, в случай че са минали два до шест часа, има възможност тя към този момент да е в червата и затова не може да бъде елементарно извадена. В случай, че усетите болежка в корема, не се колебайте да потърсите незабавна здравна помощ и не забравяйте да напомните за погълнатата съчка за зъби ".

Чатботът с изкуствен интелект обаче отдели време, с цел да прояви състрадание и емпатия.

" Нормално е да се притеснявате, в случай че сте погълнали непознат предмет ", отговори чатботът. " Въпреки че е допустимо съчка за зъби да се забие в гърлото или да пробие стомашно-чревния тракт, причинявайки съществени пострадвания, малко евентуално е това да се случи с тъпа, сготвена съчка за зъби, която е дълга единствено два сантиметра ", отбелязва той.

" Въпреки това при всеки дискомфорт като болежка в корема, затруднено преглъщане или повръщане, би трябвало да се потърси здравно лице. Разбираемо е, че може да се притесните, само че се пробвайте да останете спокойни "

Изследователите сложиха няколко въпроса на теста, употребявайки панел от лицензирани здравни експерти, с цел да сравнят отговорите, препоръчани от действителни лекари и чатбота с ИИ.

Изследователите откриха, че панелът избира отговорите на чатбота пред съвсем 200 запитвания в 79% от времето. Всъщност отговорите на ChatGPT са четири пъти по-склонни да бъдат класирани като положително или доста положително качество и 10 пъти по-вероятно да проявят емпатия или доста висока емпатия.

Сега откривателите се надяват да употребяват ИИ системата, с цел да им оказват помощ да се оправят с претоварването си с работа.

" Това, което взехме решение, е, че можем да използваме ИИ помощник. Използвайки ChatGPT като инструмент за решение на проблеми, с цел да помогнем да отговорим на известията на пациентите, освен ще помогнем за възстановяване на работния развой за доставчиците, само че и ще подобрим качеството на отговорите, които пациентите получават ", сподели пред National Post доктор Джон Айърс, водещ създател на проучването и заместник-ръководител по нововъведения в отдела за инфекциозни заболявания и световно публично здраве към Медицинския факултет на UC San Diego.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР