През фестивалната седмица децата, които обичат да рисуват, се включиха

...
През фестивалната седмица децата, които обичат да рисуват, се включиха
Коментари Харесай

Пленер и анимационни филми за най-малките на фестивала „Дунавски вълни“

През фестивалната седмица децата, които обичат да рисуват, се включиха в пленера „ Моят Видин “. Той започва на 23 юли пред Библиопощата със очертаване на пейзажи. Проявата бе под управлението на художника Петър Дарковски и ще продължи четири дни. Готовите произведения могат да се видят през днешния ден от 17.30 часа, когато ще бъде открита галерия пред Библиопощата.
Специални посетители в границите на " Дунавски талази " бяха уредниците на фестивала " Златен кукер ". Това е първият фестивал на анимационните филми в България от новия век и е мост сред експерти от целия свят. Идеята е да се покаже най-хубавото от българската и международната анимация, като се стреми и стимулиране креативните изяви на аниматорите.  Видинските деца съумяха да видят и прожекция на определени от фонда на " Златен кукер " филми.
Осмото издание на фестивала продължава довечера с концерт на Симона Загорова на откритата сцена при Художествена изложба „ Н. Петров “, а на следващия ден на същото място, от 18.30 ч. е закриването на фестивала с присъединяване на самодейни сформира от цялата Видинска област, Антимовската духова музика и Юнашкия тиган.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР