През европейската седмица на мобилността ще има отворени врати, игри

...
През европейската седмица на мобилността ще има отворени врати, игри
Коментари Харесай

Директорът на ЦГМ: Градският транспорт се връща почти на нивата отпреди пандемията

„ През европейската седмица на подвижността ще има отворени порти, игри за пътна сигурност на децата, ретро трамвай, забавна мотриса в метрото с диджей и кулминационната точка ще е на 22 септември, когато обичайно е денят без коли, ние ще създадем нашето велошествие дружно с Посолството на Кралство Дания “. Това съобщи в изявление за БГНЕС Димитър Дилчев, шефът на ЦГМ.


Димитър Дилчев напомни, че седмицата на подвижността е една традиция, основана от Европейска комисия. „ Радвам се, че България взе участие от 2006 година, София взе участие от 2006 година, а от 2014 година ЦГМ провежда обичайно от 16 – ти до 22- ри септември седмицата на подвижността “, сподели още шефът на ЦГМ.

Той разяснява, че София е направила доста смели стъпки в посока пестенето на сила. „ Както чухте от еврокомисаря преди няколко дни, електрификацията на превоза в столицата е измежду най-хубавите в цяла Европа, тъй че се надяваме тази наклонност да продължи. Ние ще продължаваме да работим и се надяваме от ден на ден хора да употребяват различните способи на напредване “, съобщи шефът на Центъра за градска подвижност.

Дилчев разяснява, че екипът на ЦГМ ще наблегнат върху пестенето на сила и в това да стимулират хората да оставят автомобила за ден – два, а отсега нататък се надяват за непрекъснато да минат към различните способи на напредване.


„ Имаше позитивна наклонност в това от ден на ден хора да употребяват градски превоз, за жалост обаче пандемията го върна обратно. За наслада обаче напъните, които положихме в последните години както за рационализация на преносимия състав, по този начин и новата тарифна политика, демонстрират за една година доста съществени резултати и следим връщане на градския превоз съвсем на равнищата от преди пандемията “, разяснява Димитър Дилчев.

ой посочи обаче, че е значимо работата в тази посока да продължи, с цел да можем след няколко години да се похвалим в действителност, че градският превоз в столицата с изключение на, че е един от най-хубавите в цяла Европа, то че той съумява да качи от ден на ден хора и да убеди от ден на ден софиянци, че това е несъмнено най-екологичният, най-удобен и най-евтин метод на напредване. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР