През Европейската година на младежта Европейският парламент в България ще

...
През Европейската година на младежта Европейският парламент в България ще
Коментари Харесай

Послание за мир в Деня на Европа

През Европейската година на младежта Европейският парламент в България ще означи Деня на Европа - 9 май, с 3D мапинг театър, отдаден на тематиката за мира и главните европейски полезности като свободата и демокрацията. Във вечерите от 6 до 9 май жителите и гостите на София ще могат да се насладят на светлинно-звуковия театър " Представи си ", планиран върху фасадата на Националната галерия/Квадрат 500. Той е проведен в партньорство с Представителството на Европейската комисия в България.

Отбелязването на Деня на Европа с красиви и впечатляващи 3D спектакли се трансформира в традиция за Бюрото на Европейския парламент, което в партньорство с Представителството на Европейската комисия в България провежда запаметяващи се светлинни шоу стратегии на фасадите на Националната художествена изложба (2017) и на Министерския съвет (2018), както и първото издание на Фестивала на светлините в Пловдив през 2019 година След двегодишно спиране вследствие на пандемията, тазгодишното издание ще бъде част от още по-мащабен Фестивал за светлинно изкуство " Lunar ", включващ две видеопроекции и четири статични проекции върху здания, както и шест светлинни съоръжения и интерактивно ателие за изобразяване със светлина. Инсталациите за празничното събитие са създадени взаимно с българската компания за образни резултати и 3D мапинг " MP-Studio ", която е притежател на голям брой европейски награди за осветление на знакови здания в Европа и по света.

Достъпът до спектакъла и инсталациите е свободен. За да могат всички искащи да станат част от празника, 3D мапингът ще бъде излъчен няколко пъти в четирите вечери. Шоуто ще може да бъде гледано онлайн от 20,30 ч. на 9 май на интернет страницата на Европейския парламент в България, както и във фейсбук и ютюб.

Денят на Европа ще бъде маркиран и с следващото, четвърто издание на щафетата за възпитаници #Run4EU, която ще се организира на 15 май в София. Щафетата се провежда в партньорство с Представителството на Европейска комисия в България и Бюрото на Екологичен потенциал в България. Инициативата е ориентирана към възпитаници в разнообразни възрастови групи и има за цел да насърчи дейния метод на живот измежду децата в България. И тази година присъединяване за възпитаници и учебни тимове е изцяло гратис.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР