През есента шведската компания отвори нов бранд магазини в опит

...
През есента шведската компания отвори нов бранд магазини в опит
Коментари Харесай

H&M с най-ниска тримесечна печалба от 16 години

През есента шведската компания отвори нов бранд магазини в опит да съживи продажбите си на основни пазари в Европа

© Arnd Wiegmann Още по тематиката
H&M се изправя против новата онлайн действителност

Потребителите на компанията понижават поради появяването на онлайн играчи в ритейл бранша
14 фев 2018
Продажбите на H&M в България порастват до 139 млн. лева през 2017 година

Приходите от локалния пазар не престават да се усилват, само че темповете се забавят осезаемо
3 фев 2018
H&M и Zara под натиска на онлайн търговията

Дигитализацията на търговията на дребно е засегнала бизнеса и на двете вериги
19 дек 2017
Продажбите на H&M в България надвишават 100 млн. лева за деветмесечието

През третото тримесечие на 2017 година приходите на шведската верига в страната порастват със 7%
3 окт 2017
H&M отваря нов бранд магазини в опит да се оправи с конкуренцията

Финансовите резултати на веригата през първото тримесечие са под упованията на мениджмънта
31 мар 2017 Веригата чака да се върне към напредък през второто полугодие. Шведската верига H&M разгласи най-ниска облага за първото тримесечие от 16 години насам, откакто климатичните промени не разрешиха на търговеца на дребно да продаде насъбраните ресурси от облекла на стойност 4 милиарда $, оповестява Bloomberg. Въпреки че резултатите на групата са се намалили, представянето в България през тримесечието се е подобрило. HMBS Quotes by TradingView Резултатите

Оперативната облага е намаляла с 62% до 1.2 милиарда крони (150 млн. долара) през трите месеца до февруари, оповестиха от компанията във вторник. Това е под упованията на анализаторите за облага от 1.4 милиарда крони. Необичайно топлото време в Европа през януари, последвано от захлаждането през февруари, принуди компанията да понижи цените, с цел да успее да продаде насъбраната стока.

По-рано през март компанията разгласи, че приходите от продажби са намалели до 53.55 милиарда крони при 54.37 милиарда година по-рано. Миналия месец търговецът на дребно предвижда спад в продажбите, само че даде обещание да се върне към напредък през второто тримесечие. Акциите на компанията поевтиняха с 3.8% след оповестяването на резултатите.

Плановете

Главният изпълнителен шеф Карл-Йохан Персон съобщи във вторник, че компанията е позволила неточности, като е понижила асортимента си предходната година, макар че чака продажбите да се подобрят през второто полугодие. Той чака продажбите през второто полугодие да се подобрят.

" Много от настоящите ни начинания дават положителни индикатори и резултати, въпреки че не са изцяло приложени в задоволително огромен мащаб, с цел да имат решителен резултат върху цялостните резултати ", съобщи още основният изпълнителен шеф.

През есента шведската компания отвори нов бранд магазини в опит да съживи продажбите си на основни пазари в Европа. Също по този начин, тя построи три автоматизирани логистични центъра, с цел да форсира доставките. " Следващите 12-18 месеца ще бъдат предизвикателство за H&M ", написа Алвира Рао, анализатор в Barclays, като сподели, че тези дейности може да не са задоволителни, с цел да се оправят с възходящата конкуренция.

H&M съобщи, че резервира своите цели за растеж на продажбите от минимум 25% от електронна търговия и нови бизнеси тази година, макар че пропусна тази цел през първото тримесечие. Онлайн продажбите са се нараснали с 20%, до момента в който приходите от нови бизнеси са нарастнали с 15% за интервала.

H&M също по този начин съобщи, че е почнала онлайн продажби в Индия и ще си партнира с Alibaba посредством услугата Tmall в Китай.

По-добро показване в България

За разлика от по-слабото показване на групата, резултатите в България се усъвършенстват. Приходите от продажби в страната за тримесечието възлизат на 160 млн. крони (30 млн. лева.), което е растеж от 8% по отношение на същия интервал на миналата година. Веригата има 20 магазина на територията на страната в 11 града, а също по този начин българските клиенти могат да пазарят и онлайн.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР