През есента се очаква икономически срив и хората ще излязат

...
През есента се очаква икономически срив и хората ще излязат
Коментари Харесай

Манолова: Докато хората протестират, властта ударно раздава пари и имоти на мафията

През есента се чака стопански срив и хората ще излязат на улиците и по тази причина, че са банкрутирали. Докато хората стачкуват, властта стремително раздава пари, плажове и парцели на мафията. Само за последните 10 дни ръководещите са се подготвили да похарчат 2,39 милиарда лева, като това включва и заема от 1 милиарда лева, който ще изтеглят сякаш за опазване на работни места.
Това съобщи в „ Студио Хъ " по „ 7/8ТВ " ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ " Мая Манолова.

От 1 милиарда лева по мярката 60/40, които оповестиха за претовареност, са изхарчени 200 млн. лева От последните социално-икономически ограничения за 1,26 милиарда лева, 355 млн. лева са за асфалт, т.е., за компаниите близки до Борисов - на Пеевски, Главболгарстрой, компаниите, които строят автомагистралите „ Хемус ", „ Европа " и Южната дъга. Те ще са богато подкрепени, а властта се пробва да залъже пенсионерите с по 50 лева, като Борисов от 11 години не им е индексирал пенсиите, изясни тя.

Борисов не подава оставка, тъй като има още да усвоява пари и да краде. Вместо да дава 355 млн. лева за асфалт, можеше да индексират пенсиите до края на тази година, добави Манолова.

През последния един месец държавното управление на Борисов е дало на концесия седем плажа, две кариери, продали са няколко апетитни обществени парцела. Депутатите му в Народното събрание пишат стремително законодателство в полза на олигарсите, монополистите и самите партии. Валери Симеонов на 10 юли вкарва закон, който на 22 юли е признат в зала. Според този закон ЧСИ ще могат да продават имущество и да събират задължения, които не са минали през съд, изясни още Манолова.

По думите й през есента се чака стопански срив. Ако до тогава Борисов не е подал оставка. Тогава хората ще излязат на улиците и поради каскадни банкрути на дребен и междинен бизнес, поради безпаричието на семействата и тъй като няма да могат да си платят сметките, безапелационна е Манолова.

Основната цел на митингите и всички, които сме на митингите и ги поддържаме, с изключение на желаните оставки на Борисов и Гешев, е и почтени избори и оптималната опция на българите зад граница да гласоподават. Борисов и неговата клика извънредно не желаят да дадат тази опция на българите зад граница. Той не желае те да вземат участие в изборите от боязън и от смут от един почтен, неосъществим за пазаруване избор, сподели тя.

Истинското решение за обезпечаване на вота на българите зад граница е електронното отдалечено гласоподаване, съобщи ръководителят на „ Изправи се.БГ " и напомни, че през 2016 година на ЦИК и на Държавна организация „ Електронно ръководство са отделени, по европейски план, 1 млн. лева за основаване на система за електронен избор, само че система няма.

Процесът се саботира от Борисов, от Томислав Дончев, който дава отговор за електронното ръководство, добави Манолова и напомни, че кодексът, който е дал най-голяма опция на българите зад граница да гласоподават е точно Кодексът Манолова през 2014 година Тогава над 150 хиляди души зад граница гласоподаваха и за първи път повече в Западна Европа и Америка, в сравнение с в Турция. Тя добави, че по кодекса преди този момент са дали своят вот 114 хиляди души в чужбина, а по-късно вследствие на поправките, направени от ГЕРБ, „ Обединени патриоти " и „ Реформаторския блок ", гласувалите зад граница българи са били 115 хиляди души.

Най-големият брой дали своят вот стана вероятен, тъй като през 2014 година текстовете за гласоподаване на българите зад граница ги написаха самите българи зад граница. Тогава с 40 заявки по електронен път се откриваха колкото секции желаят българите зад граница, изясни Манолова, а в този момент би трябвало да се подадат 60 заявки за първата секция и най-малко 500 души да изискат отварянето на последваща, сподели тя.

В Закона за мажоритарния избор е записан изборният регион в чужбина, като са заложени девет едномандатни изборни региона в чужбина. Всичко това ще се случи, когато кажем „ Довиждане! " на Борисов и на неговата тайфа и в идващия парламент това ще е един от първите признати закони, сподели Манолова и бе безапелационна, че Борисов не желае това, тъй като се опасява от парламентарна група и депутати, определени от българите зад граница.

Тя е безапелационна, че Борисов и Томислав Дончев лъжат, че са нужни промени в Изборния кодекс, с цел да има напълно машинно гласоподаване на идващите избори. Тя добави, че ЦИК е подготвена са публичната поръчка, само че не я пуска преднамерено и това е било повода Манолова с екипа си да гори протоколи от изборите пред ЦИК предходната седмица.

На евроизборите предходната година процедурата за наемане на 3000 машини за гласоподаване лиши към месец. Тоест, и в този момент може. Борисов обаче желае да си завоюват политическо време и да си удължат политическия живот с отлагането на машинното гласоподаване за следващ път, сподели тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР