През есента на миналата година Samsung съобщи, че работи върху

...
През есента на миналата година Samsung съобщи, че работи върху
Коментари Харесай

Samsung патентова смартфон с екран, под който има три камери

През есента на предходната година Samsung заяви, че работи върху технология на име New Infinity. Тя би разрешила на компанията да сътвори смарт телефон, чието лице е напълно заето от екран - няма рамки, няма камери, няма и слушалка.

Наскоро корейският производител разгласява патент, от който съдим, че въпросната технология е подготвена и е доста допустимо да бъде употребена в идващия Galaxy S11 или Note 11.

Интересното при този патент е, че разказва съществуване на общо три камери, вградени под New Infinity екрана.

Решението на Samsung да заложи на дизайн с две селфи камери при тазгодишния Galaxy S10+ бе по-късно оттеглено при Note 10, който се появи със единствено един датчик в екрана.
 Снимка 407889

Изглежда от Samsung са сметнали, че двата отвора за камери в екрана заемат прекалено много повърхност и би трябвало да се търсят други разновидности.

Това ни кара да имаме вяра, че New Infinity фактически е идната стъпка в дизайна за Samsung, само че въпросът е защо са ни три предни камери.

Отговорът най-вероятно е, че третият датчик ще служи за лицево различаване, само че може да извършва и друга функционалност - към този момент това остава неразбираемо.
 Huawei, новият смарт телефон на марката и невижданият до момента екран
Новият най-силен коз на Huawei

Телефон, като никой различен

Интересно ще е да забележим дали пък Huawei няма да успее да изпревари корейския си съперник и да пусне телефон с сходен екран още преди края на годината, както гласят някои клюки от този месец.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР