През есента на миналата година Илон Мъск даде повече подробности

...
През есента на миналата година Илон Мъск даде повече подробности
Коментари Харесай

Мозъчните импланти на Мъск са все по-близо

През есента на предходната година Илон Мъск даде повече детайлности за мозъчните импланти, които компанията му Neuralink създава . А в последното си изявление милиардерът удостовери, че моментът, в който ще ги забележим, е по-близо, в сравнение с чакахме.
 Neuralink, Илон Мъск и по какъв начин милиардерът ще лекува шизофрения и аутизъм с мозъчни импланти
Илон Мъск откри лек за шизофрения и аутизъм

Милиардерът против медицината

В диалог с Джо Роган в неговия подкаст, Мъск разгласи, че се чака имплантите да са подготвени до една година . Така фантазията му да свърже човешкия мозък с изкуствен интелект е на път да се трансформира в действителност.

Мозъчните импланти към момента не са тествани върху човек, само че предприемачът е окуражен, че това е изцяло допустимо да се случи в границите на идващите месеци. През февруари Мъск ни осведоми, че първичният дизайн на импланта е бил усъвършенстван и явно работата по него продължава с цялостни сили.

Elon Musk's #Neuralink implant

will "merge " #humans with #AI https://t.co/ArJqMqRttj #fintech #ArtificialIntelligence #MachineLearning #DeepLearning #robotics @dezeen pic.twitter.com/74UTo2nd67
— Spiros Margaris (@SpirosMargaris) July 22, 2019
Джаджата е огромна 2.5 см, почти колкото екрана на един смарт часовник. Нейната съществена задача е възобновяване на нервните импулси в мозъчната кора , с цел да могат да се поправят неточности в активността на мозъка и да могат хората " да бъдат естествени ".

Той счита, че имплантът може да промени напълно и метода, по който хората си споделят и взаимодействат. Милиардерът е безапелационен, че има доста дребен риск от отменяне.
 Снимка 478637

Мъск дава и малко уточнения по отношение на процеса за слагане на имплантите. За задачата е належащо премахване на дребна част от черепа, с цел да могат особено подготвен неврохирургичен робот да вкара електродите в мозъка и да свърже чипа импланта с елементи от него . След процедурата дупката се зашива и остава дребен, съвсем неосезаем белег.

Компанията Neuralink e учредена през 2016 година точно с тази цел - възобновяване на сетивните и двигателните функционалности и лекуване на разнообразни неврологични разтройства.

Доволен от първичните резултати, Мъск крои проекти в идващите 25 години да направи допустимо и основаването на " цялостен мозъчен интерфейс " , резултат от симбиозата сред човешки мозък и изкуствен интелект.

Elon Musk-backed #Neuralink to detail its progress

on upgrading the #brain to keep pace with #AI https://t.co/bbupW4GymT #fintech #healthcare #ArtificialIntelligence #DeepLearning #MachineLearning #robotics @etherington @TechCrunch @neuralink @elonmusk pic.twitter.com/izkwe3quMg
— Spiros Margaris (@SpirosMargaris) July 16, 2019
На рецензиите, че желае да трансформира хората в киборги , милиардерът има подготвен отговор - че ние към този момент сме такива, тъй като без смарт телефона или преносимия компютър си се усещаме като че ли ни липсва някой крак. А неговата концепция е просто да усъвършенства и улесни връзката сред човек и устройство, като ги направи едно цяло.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР