През есента на 2020 година са поставени четири мобилни станции

...
През есента на 2020 година са поставени четири мобилни станции
Коментари Харесай

Мобилна станция събира данни за качеството на въздуха в община Костинброд

През есента на 2020 година са сложени четири мобилни станции в България, една от които се намира на територията на община Костинброд.
Заради многочислени сигнали и спекулации от жителите на община Костинброд,  Общинска администрация, взаимно с мобилния оператор „ А1 България “ ЕАД  сложиха мобилна автоматизирана станция за премерване на въздуха.
Мобилният оператор сполучливо интегрира система за премерване на качеството на атмосферния въздух за потребностите на общината. Тя е инсталирана наоколо до Възстановителния център за деца с онкохематологични болести в село Опицвет.
 Община Костинброд бе отличена за следващ път като сполучливо разрастваща се община Община Костинброд бе отличена за следващ път като сполучливо разрастваща се община
През ноември месец 2020г. Асоциацията на българските градове и райони връчи годишните си национални награди. Тазгодишните награди бях...
Мястото е определено, защото наоколо има огромни инфраструктурни обекта, за които общината поучава недоволства за замърсяване. Станцията мери фини прахови частици PM2,5 и PM10 (µm), температурата, влажността на въздуха и атмосферното налягане.
Данните от миналата седмица демонстрират зелен знак – „ отличен “, а през тази седмица се следи лек спад и прекосяване в жълт знак – „ добър “. Предстои през идната седмица мобилната станция да бъде преместена и инсталирана на площад „ Иван Вазов “, град Костинброд.
Станцията е тестова, като  „ А1 България “ ЕАД я инсталират и демонтират, и доставят с интернет.
Предвижда се мобилни станции да бъдат закупени и инсталирани в града и селата през идната година. Гражданите ще имат достъп до измерванията като ще се ревизират данните за въздуха от линк, качен на формалния уебсайт на община Костинброд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР