През есента на 2019 година предстои да стартира иновативен проект

...
През есента на 2019 година предстои да стартира иновативен проект
Коментари Харесай

Garmin - от GPS навигацията до безконтактните плащания

През есента на 2019 година следва да започва новаторски план сред Garmin, Fibank и Mastercard, с помощта на който клиентите на банката ще могат да заплащат безконтактно единствено със смарт часовника си Garmin.

Доскоро марката Garmin беше прочут на българския консуматор главно с артикули с фокус навигация и мултиспорт часовниците си, а в този момент следва да влезе в една напълно нова сфера - разплащанията. Срещнахме се с Даниела Иванова - един от притежателите и шеф на " Геотрейд-Иванов " ООД - формалният представител на Garmin за България, с цел да ни опише повече за името Garmin и какво ново следва за почитателите на марката.

Разкажете ни за Вашата първа среща с Garmin? С какво марката Ви впечатли, с цел да решите да станете формален представител за България?

Даниела Иванова е единият от шефовете на " Геотрейд-Иванов " ООД - формалният представител на Garmin за България.

Заедно със брачна половинка ѝ - Борислав Иванов - ръководят фамилния бизнес. По обучение и двамата са строителни инженери, а междинното си обучение тя е приключила по специалността " Геодезия, фотограметрия и картография ". Може да се каже, че с GPS-технологията са на " ти ". Семейното им занимание е риболовът.

В бизнеса с геодезия сме от 1991 година През 1997 година един наш клиент изиска да му доставим два броя ръчен GPS на Garmin, беше GPS12 (между другото - този артикул е " исторически " за Garmin), тогава за първи път чухме това име. Доставихме му двата броя. А когато дойдоха, ги " разцъкахме " като прилежни и любопитни инженери. Открихме капацитет - несъмнено! Един дребен ръчен апарат, който дефинира Вашите координати (местоположение) с доста огромна акуратност от 2-3 метра.

Поръчахме още 2 броя - да си ги имаме. Тъй като клиентите ни бяха геодезисти, показвахме им ги просто, с цел да чуем отзиви. И различен наш клиент откри приложението им във " връщането на гори ", което се случваше по това време. И лавината потегли. В офиса ни имаше описи с клиенти, които чакаха GPS 12.

След това Garmin пуснаха първия сонар за търсене на риба. Представете си възторга на риболовното ни семейство. Веднага доставихме, с цел да тестваме. По-късно пристигна и първият авто навигатор. Намерихме си сътрудник, който да прави навигационни карти за България, и до момента работим с него. И по този начин нещата постепенно и последователно се развиваха до през днешния ден, когато Garmin на процедура е на всички места в живота на дейните хора - в планините и фитнеса, в морето и авиацията, по пътищата.

С какво името Garmin е познато на българските консуматори?

Вече 22 години представляваме Garmin в България. Самите Garmin тази година означават 30 години от основаването на компанията. Предлагаме на пазара всичко, което оферират Garmin: от автомобилни навигации, видеорегистратори, през сонари и картографи, до общоизвестните към този момент мултиспорт часовници на марката. Garmin е синоним на качество и надеждност.

Какво ново следва да предложите на българския пазар?

През 2019 година Garmin навърши 30 години. В чест на тази годишнина компанията сътвори пет часовника, които назова MARQ Collection. Часовниците MARQ включват: MARQ Driver, MARQ Aviator, MARQ Captain, MARQ Expedition и MARQ Athlete - по един за всяко направление, в което работи Garmin. Колекцията е направена от най-висококачествени материали, часовниците са с съвършен външен тип и дано не Ви лъжат имената им: всеки може всичко, просто има някои спомагателни " екстри " поради името си. Например MARQ Driver има присъщия червено-черен цвят на Formula 1, както и в паметта му са качени карти на всички писти от Формулата, а MARQ Aviator си има всички летища и писти в Европа.

Наскоро Fibank ( Първа капиталова банка) разгласи, че следва да стартирате взаимен план за безконтактно заплащане. Какво съставлява той?

Преди две години гледах реклама на Fibank, в която Радо Янков " прелиташе " със сноуборда си край един терминал на банката и плащаше, като просто обръщаше телефона си към терминала. Почти по същото време Garmin анонсира две нови функционалности на часовниците си - Music и Garmin Pay. Тогава си помислих: " Ех, в случай че можеше Радо Янков да заплаща с наш часовник в рекламата... " И ето - планът е на път да се осъществя тази есен.

Идеята на компанията е следната: когато човек излезе да потича, да има в часовника си до 500 обичани песни, които да слуша през безжични слушалки, а като реши да си купи вода или сок след тренировката, да заплати с часовника. Така отпада потребността да се носи портфейл, дебитна или кредитна карта и телефон. А часовникът по този начин или другояче е на ръката, тъй като мери изминато разстояние, скорост, пулс, фитнес равнище, фитнес възраст, степен на стрес, равнище на тренираност и доста други. Идеята на Garmin сама по себе си е превъзходна, само че изисква партньорства с доста новаторски банки в частта Garmin Pay. В България концепцията се одобри и разви от Fibank и Mastercard.
 Снимка 437598
Как се спряхте точно на Fibank за Ваш сътрудник в това ново начинание?

По-скоро Fibank избраха Garmin за собствен сътрудник. Те са създали свои изследвания и ние се оказахме спечелили сред производителите на часовници.

Какво друго да чакат феновете на Garmin в околните месеци?

Предстои акцията Garmin Pay, powered by Fibank. В нея нашите клиенти с Garmin Pay ready часовници ще имат специфични условия, с цел да станат картодържатели на Fibank. И назад - хората с Fibank дебитни или кредитни карти ще имат специфични условия за покупка на Garmin vivoactive 3, vivoactive 3 Music, Fenix 5 Plus серията ни, а и на всички нови Garmin Pay часовници, които чакаме до Нова година. Използвам момента да кажа, че чакаме и новия ни флагман - Fenix 6 серията, която е изключителна.Заповядайте при нас и на Маратон София, който ще се организира на 13 октомври, 2019 година Запишете се в Team Garmin, без значение в каква отдалеченост бягате. Ще Ви изненадаме прелестно.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР