През есента на 2016 година се роди най-голямата хотелска верига

...
През есента на 2016 година се роди най-голямата хотелска верига
Коментари Харесай

Международен гигант вдига най-високия хотел в София. Какво знаем за проекта?

През есента на 2016 година се роди най-голямата хотелска верига в света, откакто интернационалният колос Marriott International Starwood Hotels & Resorts в договорка за 12,5 милиарда $. По този метод се " роди " нов водач на пазара на стойност 36 милиарда $ и с актив от 1,1 милиона хотелски стаи.

Част от световната договорка станаха и два обекта в България - " София хотел Балкан " и " Сенс ".

 Китай даде своето “да”: “София хотел Балкан” на крачка от най-голямата хотелска верига
До края на седмицата “София хотел Балкан ” става част от най-голямата хотелска верига

Компанията майка на столичния хотел се слива с съперника си Marriott International

От Marriott обаче имат по-големи проекти за бизнеса си у нас, като в този момент се чака да построят най-високия хотел в София. Работата по него към този момент тече, само че информацията за плана към момента е лимитирана. Какво обаче знаем за бъдещия нов небостъргач в столицата до момента?

В медиите през последните дни излязоха разнообразни неща във връзка с плана. Той ще бъде следващата висока кула в региона сред площат " Македония " и бул. " Ботев " в региона на така наречен " Солни пазар ". Там той ще е прилежащ на постройката на КНСБ и новия бизнес център " Сити тауър ". Очаква се хотелът да се издига на 107 метра височина и да има 30 етажа.

Парцелът към този момент е заварден и работата по градежа тече. От осведомителната табела може да се види, че хотелът ще бъде 5-звезден, като към него ще има още търговски обекти и под земята гараж.

 Best Western обмисля придобивания, с цел да се конкурира с Marriott International
Най-голямата хотелска верига се изправя пред сериозен съперник с активност и в България

Компанията с упоритост да разшири бизнеса си

От нея става още ясно, че дейностите по плана планувано е трябвало да стартират на 21 септември 2017 година и да приключат 30 месеца по-късно, което значи, че хотелът би трябвало да бъде подготвен през първото тримесечие на 2020 година.

Инвестицията в обекта е към 50 милиона евро, като възложител е записаното у нас сдружение " Айтауър Дивелопмънт " ЕАД. Проектът за хотела е направен от " Архитектурно студио Пантелеев " ЕООД, а реализатор е немската компания STRABAG.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР