През есента на 2016 г. шестима българи бяха осъдени в

...
През есента на 2016 г. шестима българи бяха осъдени в
Коментари Харесай

Сага с шестима българи, осъдени за трафик на дрога в Австрия

През есента на 2016 година шестима българи бяха наказани в Австрия за трафик на хероин на стойност 400 000 евро.

За двама от нашите сънародници, които бяха посочени от австрийската полиция за ръководители на незаконната група, съдът постанови на първа инстанция ефикасна присъда от по 8 години отнемане от независимост. Спрямо останалите четирима трафиканти са наложени ефикасни присъди от общо 20 години. Това сподели следствие на Факти.бг.

Историята стартира при интервенция на австрийската полиция през септември 2015 година, в окръг Мьодлинг, Австрия. Тогава са били арестувани четирима български жители - трафиканти на хероин. Иззети са 10 пакета - общо 5 кг наркотично вещество, пренесени незаконно от България.

Полицейските дейности били подхванати след интензивна работа на Звеното за следствие на закононарушения с наркотични субстанции и дълготрайно наблюдаване от страна на оперативната групата за битка с престъпността по улиците на Криминалната работа на провинция Долна Австрия, в съдействие с Федералната престъпна работа.

Произнесените присъди са много строги, в случай че се вземе в поради, че двама албанци – братовчеди бяха хванати през 2017 година с 63 кг. марихуана. Те бяха наказани надлежно на 2,5 години и 4,5 години затвор.

От друга страна медии разкриха, че австрийските служители на реда под прикритие даже са участвали на сватбата на прочут в Косово незаконен необут, забъркан в трафик на опиати.

За свое опрощение чиновниците на реда показали, че са участвали на събитието, с цел да могат да обхванат в незаконната скица.

Експерти показват, че албанската мафия управлява трафика на дрога през Балканите. През последните години потреблението на скрити следователи води до огромни удари в Австрия против наркодилърите. От друга страна самите информатори на полицията се употребяват освен с протекцията, само че с великодушни бонуси за хванатата дрога.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР