През есента много дами се оплакват от засилване на косопада.

...
През есента много дами се оплакват от засилване на косопада.
Коментари Харесай

6 маски, които ще спрат косопада

През есента доста дами се оплакват от усилване на косопада. Освен вярното хранене и приемът на витамини има и други способи да подсилим косата, с което да понижим косопада и даже да допринесем за по-доброто й положение. Ето 6 от най-разпространените маски за коса, които оказват помощ в битката против косопада.
Добро кисело мляко
Киселото мляко участва в доста рецепта за хубост. Конкретно против косопад маската съдържа следните артикули: 3 супени лъжици кисело мляко, 1 жълтък и 1 супена лъжица зехтин. Смесете съставките и намажете в корените и по дължината. Завийте с найлонов плик и от горната страна с хавлия. Останете по този начин най-малко 1 час и след това измийте косата.

Лук
Една глава лук се настръгва на ситно и се изцежда сокът от него. Добавя се 1 супена лъжица рициново масло, 1 жълтък, 1 супена лъжица алкохол (водка, ракия или ром). Сместа се разбърква. Косата се намазва и се завива с с найлонов плик и от горната страна с хавлия. Останете по този начин най-малко 1 час и след това измийте косата.
Жожоба
 Какви видове косопад съществуват? Какви видове косопад съществуват?
Косопадът може да засегне както скалпа, по този начин и цялото тяло. Той може да се появи в следствие както на наследствено влечение, так...
Всички сме чували за благотворното деяние на това масло. Маската с него съдържа: 20 капки масло от жожоба, 1супена лъжица зехтин, 1 жълтък, 1 ч. л. алкохол (водка или ракия), 1 ампула вит. А. Сместа се разбърква. се намазва и се завива с с найлонов плик и от горната страна с хавлия. Останете по този начин най-малко 1 час и след това измийте косата.

Тривитаминол
Тривитаминолът закупи голяма известност през последните години. Той се продава във ветеринарните аптеки или магазините за храна за животни. Трябва да се има поради, че прибавен на място, където няма косми може да докара до появяването на такива. Маската с него съдържа: 1 супена лъжица тривитаминол, 2 супени лъжици кисело мляко, 1 супена лъжица зехтин. Сместа се разбърква. Косата се намазва и се завива с с найлонов плик и от горната страна с хавлия. Останете по този начин най-малко 1 час и след това измийте косата.
С усет на горчица
 Ето за какво дамите излизат с плешиви мъже Ето за какво дамите излизат с плешиви мъже
Проучване разкри кои са най-честите аргументи, заради които нежният пол си пада по мъже без коса. Ето някои от най-интересните отговори н...
Горчицата на прахуляк съдържа субстанции, които задействат растежа на косата. В този тип тя към този момент се предлага на българския пазар. Трябва да се има поради, че маската приготвена с горчица на прахуляк е доста мощна и може да изгори кожата, по тази причина пробвайте с 1 ч. л. горчица на прахуляк, 2 супени лъжици зехтин и 1 супена лъжица кисело мляко. Разбъркайте сместа и намажете косата. Преди прилагане на маската може да извършите тест като намажете със сместа част на ръката, с цел да видите по какъв начин кожата ви ще реагира. Ако усетите парене, зачервяване или друга реакция най-добре не прилагайте маската.

Изплакване с бира
Благодарение на хмела, който съдържа бирата е богата на потребни субстанции, които сгъстяват косата и способства за растежа й. Освен това бирата оказва помощ и за по-лесното стилизиране на косата и оформянето на къдриците. След като измиете косата я изплакнете с бира.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР