През есента хората могат да открият един идеален зеленчук за

...
През есента хората могат да открият един идеален зеленчук за
Коментари Харесай

Отслабнете с печена тиква през есента

През есента хората могат да открият един съвършен зарзават за намаляване, сподели Михаил Гинзбург, лекар по медицина, шеф на Самарския проучвателен институт по диетология пред радио „ Спутник”.
В средата на септември тиквите стартират да узряват и да се появяват по пазарите. Те могат да се трансфорат в идеалния артикул за намаляване през есента и началото на зимата, съобщи Гинзбург. Според него тиквата е оня необичаен случай, когато имаме по едно и също време вкусна и здравословна диетична храна.
"Всички в този момент търсим храна, която да бъде вкусна, засищаща и в това време нискокалорична. Няма толкоз доста такива артикули. Обикновено всичко вкусно има и високо наличие на калории, захар, масленост, а тиквата /особено печената/, е прелестно изключение. Тя има малко калории, само че основава чувство за задоволеност с помощта на влакнестата конструкция. И, несъмнено, тиквата е апетитен артикул. С други думи, в случай че включим повече тиква в диетата си, калорийното наличие на храната ни ще намалее. Това е значимо за здравословното намаляване. За актуалния човек тиквата е добра храна ", съобщи диетологът.
От друга страна, тиквата не може да се смята за панацея при оправянето с наднормено тегло и Гинзбург не поучава да практикуваме монодиета с нея. Диетологът твърди, че потреблението единствено на този артикул ще помогне за понижаване на тежестта на човек, само че няма да е доста приятна и резултатът няма да бъде дълготраен.
"Не съм последовател на такава диета. Тя се понася доста зле, защото може да провокира хранителен недостиг - тиквата естествено няма скотски протеини”, изясни диетологът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР